Je bent verantwoordelijk voor de laatste zorg en de begeleiding van dierbaren.
Je bent continu in beweging, elke dag een beetje beter. Altijd met respect.

En wij, wij zijn er altijd voor jou. Jouw inspirerende gids.

Je bent er klaar voor.

Je bent verantwoordelijk voor de laatste zorg en de begeleiding van dierbaren.

En wij, wij zijn er altijd voor jou. Jouw inspirerende gids.

Je bent er klaar voor.

Vind snel de opleiding die bij jou past!

Docendo dé opleider voor uitvaart- en postmortale zorg

De uitvaartbranche is voortdurend in beweging. Businessmodellen veranderen, technieken ontwikkelen zich en klanten stellen steeds hogere eisen. Het is daarom belangrijker dan ooit dat jij als professional meebeweegt. Dat doe je door te blijven leren en jezelf voortdurend te ontwikkelen.

Docendo is dé opleider voor de postmortale zorg en uitvaartzorg. Al bijna 20 jaar leiden we professionals op en zorgen wij dat hun kennis up-to-date blijft. Van startende zzp’er tot en met doorgewinterde uitvaartondernemer: wij weten precies wat je nodig hebt om klaar te zijn voor de uitdagingen die op je afkomen. Niet alleen vandaag en morgen, maar gedurende je hele carrière.

We realiseren ons namelijk als geen ander wat die uitdagingen zijn. En dat jij er moet staan op het moment dat je die ene kans krijgt om het goed te doen. Elke keer opnieuw.

0
Jaar opleider
0
Opgeleide cursisten
0
Opleidingen

Opleidingen

Al onze opleidingen, trainingen en cursussen worden ontwikkeld en gegeven door mensen uit de praktijk. We signaleren de behoeften bij jou en je collega’s in het vak, en stemmen daar heel gericht onze opleidingen op af. Niet voor niets waren we met tal van opleidingen de eerste in Nederland. Het resultaat is een actueel, relevant en ontzettend praktisch aanbod dat zijn gelijke niet kent.

Postmortale
zorg

Postmortale zorg is de laatste zorg die we een overledene kunnen verlenen. Het is dan ook cruciaal om dat op een uiterst deskundige en respectvolle manier te doen.

Uitvaart
zorg

Nabestaanden willen op een waardige manier afscheid nemen van hun overleden dierbare. Daarvoor moeten ze kunnen terugvallen op professionals die hen voor, tijdens en na de uitvaart helpen en begeleiden.

Permanente
educatie

Om je ontwikkeling optimaal te houden, kun je bij Docendo aanvullende opleidingen volgen. Een aantal daarvan zijn inmiddels geaccrediteerd door de NaVU en dus geschikt voor het Register Uitvaartverzorgers.

Ritueel
begeleiden

Als ritueelbegeleider begeleid je een ritueel voor een specifieke gebeurtenis. Een ritueel dat past bij het hoogte- of dieptepunt, en dat betrokkenen ondersteunt om daarna weer verder te gaan.

Het laatste nieuws over Docendo

Wij delen al ons nieuws met jou. Of het nu gaat om blogs geschreven door oud-studenten, interne berichten, ontwikkelingen uit de branche of actualiteiten. Dit is ons nieuws:

Symposium van Het Moment

Het symposium, met als thema "De Kracht van Symbolen bij Overgangssituaties," markeert het begin van het nieuwe opleidingsseizoen van Het...
Meer informatie

Docendo lanceert sneltraject opleiding Uitvaartverzorger

Docendo Opleidingen start 11 mei met het eerste zomer sneltraject voor de opleiding tot uitvaartverzorger. Binnen 3 lesmaanden, onderbroken door...
Meer informatie

Lancering Nationale Coalitie Financiële Gezondheid

Als moederbedrijf van onder andere Docendo en ZDG was ADG als koploper aanwezig bij de lancering van de Nationale Coalitie...
Meer informatie

Nieuwe opleidingsgids 22-23

Je hebt een richting gekozen, of dit nu Postmortale Zorg of Uitvaartzorg is. Toch zit je nog met enkele vragen...
Meer informatie

Ben jij er klaar voor?

Je hebt een richting gekozen, of dit nu Postmortale Zorg of Uitvaartzorg is. Toch zit je nog met enkele vragen...
Meer informatie

ZDG neemt Post Mortem en De Helpende Hand over

ZDG, met diverse werkmaatschappijen landelijk actief als specialist rondom het levenseinde, neemt per 31 maart 2021 logistiek dienstverlener Post Mortem...
Meer informatie

Docendo is verhuisd

We mogen het eindelijk wereldkundig maken: WIJ ZIJN VERHUISD! Ons nieuwe onderkomen is gevestigd op de eerste verdieping van het...
Meer informatie

Digital Afterlife Expert bij ZDG en Docendo

Sinds 1 maart 2021 is Sander van der Meer als Digital Afterlife Expert in dienst getreden bij ZDG en Docendo....
Meer informatie

Troosttuintje

Oma wilde altijd graag naar huis. Na een korte ziekenhuisopname overleed oma en werd ze terug naar huis gebracht. In...
Meer informatie

Kampioen afscheid nemen?

Alles wat we doen draait om het afscheid. Laatst werd ik door een jongen van 11 keihard aan het denken...
Meer informatie

Corona-virus: Docendo Opleidingen treft maatregelen

Op donderdag 12 maart zijn er ingrijpende landelijke richtlijnen gecommuniceerd en mogelijk worden deze richtlijnen volgende week nog verder aangescherpt.
Meer informatie

Terugblik: de lezing van Hella van der Wijst

Op donderdagmiddag 28 november 2019 organiseerde Docendo in de Pluk in Geldermalsen de lezing ‘de kracht van Troost’ van Hella...
Meer informatie

Lieve Sinterklaas…

Een lesdag voor de Opleiding Uitvaartverzorger, ergens in november.
Meer informatie

‘Wat hebben we een fijn afscheid beleefd’

Voor onze cursist Lia Schrier (55) kwamen de afgelopen periode meerdere levenspaden samen.
Meer informatie

Opleidingsgids aanvragen

Vraag hier je digitale opleidingsgids aan met het complete overzicht van al onze opleidingen en trainingen. Ontvang je liever een papieren versie, vraag deze dan geheel gratis aan door hier je naam- en adresgegevens in te vullen.

Vragen over de opleidingen?
Neem contact met ons op

Contact opnemen

Heb je een opleiding, cursus of training gevonden die jou interessant lijkt, maar wil je meer weten over bepaalde delen of specifieke onderwerpen? Weet je niet goed wat bij je past, maar wil je dolgraag werken in de uitvaartbranche? Ben je enthousiast om je in te schrijven, maar zijn sommige dingen nog niet helemaal duidelijk?

Wij staan altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Wij snappen dat je niet zomaar een opleiding of cursus wilt volgen, maar echt eentje die bij jou past. Neem contact met ons op en wij zullen al je vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Back To Top