Corona-virus: Docendo Opleidingen treft maatregelen

Maatregelen Corona-virus In de afgelopen dagen hebben we, zoals velen met ons, met bezorgdheid alle ontwikkelingen rondom het Corona-virus gevolgd. Op donderdag 12 maart zijn er ingrijpende landelijke richtlijnen gecommuniceerd en mogelijk worden deze richtlijnen volgende week nog verder aangescherpt.…

Lees meer

AFGELAST! Presentatie ‘Het Coronavirus: wat betekent dat voor mij als overledenenverzorger?’

Door de recente ontwikkelingen omtrent het Corona virus moeten wij helaas mededelen dat de presentatie van 20 maart niet doorgaat. De maatregelen die door de overheid zijn genomen en de adviezen die het RIVM hebben gegeven hebben ons ertoe doen besluiten dat het niet verantwoord is deze presentatie te geven. Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen jullie snel weer in goede gezondheid te kunnen verwelkomen!
Lees meer

Begraafplaatspoes

Ze zat met een rode poes op schoot. Af en toe klonk er ‘miauw’.  Haar zus zat tegenover haar en vroeg: ‘wat wil jij doen bij het afscheid van mama?’ Er volgde een gebaar, het gebaar van een priester die met wijwater een zegen uitbrengt.
Lees meer

Kampioen afscheid nemen?

Afscheid nemen is in de uitvaartbranche Core Business. Alles wat we doen draait om het afscheid. Laatst werd ik door een jongen van 11 keihard aan het denken gezet over afscheid nemen.
Lees meer

Terugblik: de lezing van Hella van der Wijst

Op donderdagmiddag 28 november 2019 organiseerde Docendo in de Pluk in Geldermalsen de lezing ‘de kracht van Troost’ van Hella van der Wijst. Een interactieve lezing over de kracht van troost bij een droevige gebeurtenis. Deze krachtige lezing is gebaseerd op het boek dat Hella heeft geschreven ‘TROOST’.
Lees meer