Begraafplaatspoes

Ze zat met een rode poes op schoot. Af en toe klonk er ‘miauw’.  Haar zus zat tegenover haar en vroeg: ‘wat wil jij doen bij het afscheid van mama?’ Er volgde een gebaar, het gebaar van een priester die met wijwater een zegen uitbrengt.
Lees meer

Vacature: Trainer bij Docendo

Bij Docendo zijn wij op zoek naar een nieuwe trainer voor de cursus Piëteitsvolle verzorging voor overledenen (cursus overledenenverzorging) voor gemiddeld één dagdeel per maand m.u.v. de maanden juli/augustus. Docendo Docendo is een erkend en gerenommeerd marktleider in opleidingen voor de…

Lees meer

Kampioen afscheid nemen?

Afscheid nemen is in de uitvaartbranche Core Business. Alles wat we doen draait om het afscheid. Laatst werd ik door een jongen van 11 keihard aan het denken gezet over afscheid nemen.
Lees meer

Terugblik: de lezing van Hella van der Wijst

Op donderdagmiddag 28 november 2019 organiseerde Docendo in de Pluk in Geldermalsen de lezing ‘de kracht van Troost’ van Hella van der Wijst. Een interactieve lezing over de kracht van troost bij een droevige gebeurtenis. Deze krachtige lezing is gebaseerd op het boek dat Hella heeft geschreven ‘TROOST’.
Lees meer