skip to Main Content

Docendo Opleidingen: hét instituut voor professionals
en starters in de uitvaart- en postmortale zorg.

Cursus Opbaring voor uitvaartverzorgers en overledenenverzorgers

Voor wie?

Deze cursus is een echte aanrader voor uitvaartverzorgers en overledenenverzorgers en mensen die werken in een rouwcentrum, mortuarium of crematorium. Heeft u belangstelling voor deze cursus, maar bent u nog niet werkzaam in de uitvaartbranche: neem dan even contact met ons op voor een goed advies.

Achtergrond

Na het overlijden ontstaat een fase van afscheid nemen. Iedere dag, tot aan de dag waarop de begrafenis of crematie plaatsvindt, zal de familie even willen kijken, even bij de overledene willen zijn. Deze laatste beelden van de overledene vormen samen voor de nabestaanden een belangrijke en waardevolle herinnering.

Een mooie opbaring

Dat de overledene bij ieder rouwbezoek ‘natuurlijk’ opgebaard moet zijn, moge duidelijk zijn. Dat iemand overleden is, mag gezien worden. Het gaat erom dat het niet ‘onaangenaam’ is om bij de overledene te zijn. Er zijn talloze hulpmiddelen beschikbaar die het u, mits juist toegepast, mogelijk maken, een overledene zo natuurlijk mogelijk op te baren. In de – qua aanpak – geheel vernieuwde training ‘Opbaring’ leert u alles wat u moet weten om een mooie opbaring, zowel in een rouwcentrum als in de thuissituatie, te kunnen realiseren.

Trainers opbaring

  • Cees Peeters en Xandra Wolterink, beiden werkzaam als uitvaartverzorger
Cursus Opbaring Voor Uitvaartverzorgers En Overledenenverzorgers
Cursus Opbaring Voor Uitvaartverzorgers En Overledenenverzorgers
Cursus Opbaring Voor Uitvaartverzorgers En OverledenenverzorgersCursus Opbaring Voor Uitvaartverzorgers En Overledenenverzorgers

Meer weten over de cursus Opbaring van overledenen? (0345) 58 23 40

Cursusdetails:

Duur

Eén lesdag van 10.00 tot 16.30 uur

Vooropleidingseisen

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen om ‘Opbaring’ te kunnen volgen maar mensen zonder ervaring in de overledenenverzorging adviseren we om de cursus te combineren met de cursus ‘Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken’.

Locatie

Geldermalsen

Kosten

€ 285,– per deelnemer

Data

  • 28 mei 2020
  • 26 november 2020

Deze cursus maakt ook deel uit van de lespakketten: ‘Professional in postmortale zorg’ en ‘Allround overledenenverzorger’

Inschrijven

Waarom Docendo:

Plectrum_1_kleinErkend & gerenomeerd

Innovatief & trendsettend

Vakprofessionals & branchekennis

Praktijkgericht & mensgericht

Lees verder

Meer informatie:

T (0345) 58 23 40
E info.docendo@zdg.nl

Deze cursus maakt ook deel uit van het lespakket:

>

Deze cursus maakt ook deel uit van het lespakket:

‘Professional in postmortale zorg’

Gratis opleidingsgids aanvragen

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Contact

Voor snel antwoord op uw vragen...

Voor vragen over opleidingen overledenenverzorging, hospitality in de uitvaartbranche of maatwerktrainingen kunt u contact opnemen met Yolande Dijkstra.
Bent u meer geïnteresseerd in zaken als regelen van een uitvaart, spreken bij uitvaarten, de zorg voor nabestaanden, dan bent u bij Linda van Santen aan het goede adres.

Docendo B.V.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

 

Academie voor Postmortale Zorg
T (0345) 58 23 40
E y.dijkstra@zdg.nl

Academie voor Uitvaartzorg
T (0345) 54 41 49
E l.van.santen@zdg.nl

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Met enige regelmaat brengen we u op de hoogte via een nieuwsbrief. Natuurlijk vindt u de meest recente informatie ook altijd op onze website.

Back To Top
×Close search
Zoeken