Ondernemersopleiding
voor uitvaartverzorgers

Ondernemers opleiding voor uitvaartverzorgers

Ondernemersopleiding voor uitvaartverzorgers

Elke maand overlijden gemiddeld 12.000 mensen. De verwachting is dat dit aantal tot 2050 gestaag toeneemt. Dat biedt uiteraard kansen voor ondernemers in de uitvaartbranche. Maar wat is er allemaal voor nodig om te starten als zelfstandige? Dat ontdek je tijdens de ondernemersopleiding voor uitvaartverzorgers.

Zeven van de tien ondernemers in de uitvaartbranche is zzp’er. Die professionals moeten niet alleen over passie en vakkennis beschikken, maar ook over een gezonde dosis ondernemerschap. Wat moet je eigenlijk allemaal regelen om voor jezelf te kunnen beginnen? Hoe bepaal je een goede prijs? En hoe laat je jezelf op een goede manier gelden in deze markt vol concurrentie?

De ondernemersopleiding leert je alle in’s en out’s van het ondernemerschap

zes lesdagen van 10.00 tot 17.00 uur
in overleg bij voldoende deelnemers
Houten
1295,- per deelnemer

Waarom Docendo?

 • Erkend & gerenommeerd
 • Innovatief & trendsettend
 • Vakprofessionals & branchekennis
 • Praktijkgericht & mensgericht

Ondernemersopleiding voor uitvaartverzorgers

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die werkt of wil gaan werken als (beginnende) uitvaartverzorger of uitvaartondernemer.

Vooropleidingseisen

Voor deze opleiding moet je de opleiding ‘Uitvaartverzorger’ hebben gevolgd of beschikken over ten minste een afgeronde opleiding mbo-4 en enige jaren ervaring in de uitvaartbranche. Verder moet je in het bezit zijn van een laptop met MS Word/Excel en beschikken over basiscomputervaardigheden. Ook is er vooraf altijd een intakegesprek.

Vragen over de opleiding?
Neem contact met ons op

bekijk opleiding

De zes lesdagen bestaan uit vijf theoretische dagen en een afsluitende praktijkdag. Met opdrachten werk je toe naar je eigen bedrijfsplan. Onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn:

 • Achtergrondinformatie
 • (Online) marketing
 • Samenwerkingspartners (inkoop en logistiek)
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Strategie en beleid
 • Wet- en regelgeving
 • Financiën.

 

Gedurende de cursus stel je zelf de vorm en inhoud van je bedrijfsplan op. Die onderbouwing is je houvast en je kompas voor de succesvolle start van je uitvaart-onderneming. Aan het einde van de opleiding kun je dan ook meteen aan de slag. Zéker als je ook de opleiding ‘Uitvaartverzorger’ hebt afgerond.

Vragen over de opleiding?
Neem contact met ons op

Contact opnemen
Data overzicht

Deze cursus wordt gepland zodra de minimale groepsgrootte bereikt is. We nemen dan contact met alle deelnemers op om passende data af te stemmen.

Vergelijkbare opleidingen

De opleiding Uitvaartondernemer kan na afronding van de opleiding Uitvaartverzorger aansluitend gevolgd worden. (lespakket 6)

Cursussen die aansluiten op de opleiding Uitvaartverzorger zijn o.a.:

Workshop Creatieve vormgeving

Voorgaan in een uitvaartceremonie

In gesprek met nabestaanden

Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken
“Deze cursus is de standaard op het gebied van overledenenverzorging” Vervolgens kun je je verder ontwikkelen door een van onze verdiepingscursussen te volgen.
Make-up en camouflage
Het aanbrengen van make-up of camouflage komt steeds vaker voor. Omdat het in alle opzichten anders is dan het aanbrengen van make-up bij levende personen, is het een techniek die je jezelf eigen moet maken.
Airbrush make-up
Tijdens de cursus ‘Airbrush make-up’ leer je hoe je huidverf vernevelt om een zo natuurlijk mogelijke make-up aan te brengen. 
Voorgaan in een uitvaartceremonie
Natuurlijk wil je een uitvaartceremonie waardig leiden én een persoonlijk karakter geven. Van een standaardtekst, die ook voldoet, blijf je liever weg. Maar hoe doe je dat onder grote tijdsdruk?
Opbaring
Het laatste beeld is een heel bepalend beeld voor nabestaanden. Een mooie Opbaring draagt bij aan goed afscheid nemen.
Uitvoeren van een buikpunctie
Door een buikpunctie zuig je het overtollige gas of vocht af en kun je een gesloten kist voorkómen. In samenwerking met het Erasmus MC.
Back To Top