skip to Main Content

Docendo Opleidingen: hét instituut voor professionals
en starters in de uitvaart- en postmortale zorg.

In gesprek met nabestaanden

In gesprek gaan met nabestaanden is een bijzondere manier van communiceren. Tijdens de vaak emotionele gesprekken is het van groot belang een goede balans te vinden tussen meeleven en ondersteunen enerzijds en de noodzaak van het maken van heldere, duidelijke afspraken anderzijds. Op het goede moment de juiste vragen weten te stellen is een gesprekstechniek die goed beheerst moet worden om tot duidelijke afspraken te kunnen komen. Docendo ziet het communicatieproces in de uitvaartbranche als een keten waarin iedere schakel een belangrijke rol speelt. Docendo heeft daarom voor iedere functie uit deze keten een passende opleiding.

Voor telefonisten/centralisten:

Telefoneren met nabestaanden’. U leert vriendelijk en klantgericht te communiceren met nabestaanden vooral in moeilijke en heftig emotionele situaties. Op onze website vindt u meer informatie over de inhoud en aanpak van deze training.

Lees meer

Voor gastheren en gastdames:

‘Gastvrijheid in de uitvaartzorg’. Verdrietige nabestaanden die dagelijks afscheid nemen van hun dierbare. Vrienden en kennissen die komen condoleren. Familieleden die de as komen halen na een crematie… allemaal momenten waarin je als gastvrouw/heer in contact bent met mensen. Mensen in emotionele omstandigheden. Juist dan is een warm, passend en gastvrij onthaal zo belangrijk. U leert er alles over in de training ‘Gastvrijheid in de uitvaartzorg’.

Lees meer

Voor overledenenverzorgers en mensen die de overledene overbrengen:

Een training die medewerkers respectvol en bewust leert communiceren op het moment dat de laatste verzorging wordt gegeven in aanwezigheid van de familie en op het moment dat de nabestaanden hun overleden dierbare voor het laatst uit huis zien vertrekken.

Heldere uitleg over wat er gebeurt en waarom stelt mensen gerust. Op een warme en invoelende manier de familie bij de verzorging betrekken is heel waardevol en laat een onuitwisbare herinnering achter.

Lees meer

Voor uitvaartleiders en –verzorgers:

Je bent al jaren werkzaam als uitvaartverzorger maar, loopt toch tegen situaties aan in de communicatieve sfeer waarin je wel wat coaching of training kunt gebruiken. Een paar voorbeelden.

  • In gesprek gaan met een familie met ingewikkelde familieproblemen; hoe doe je dat?
  • Je dienstbaar opstellen zonder dat mensen continu over je grenzen gaan; hoe doe je dat?
  • De kosten uitleggen (en soms ook verdedigen); hoe doe je dat?
  • Op deze en andere communicatieve situaties gaan we in tijdens de training.
Lees meer

Omgaan met agressief gedrag

Helaas krijgen ook medewerkers in de uitvaartbranche in toenemende mate te maken met agressief gedrag van nabestaanden. Het kan voorkomen tijdens aannamegesprekken, tijdens telefonische gesprekken met nabestaanden, tijdens condoleance/rouwbezoeken en zelfs op de dag van de uitvaart. Uw houding, uw manier van optreden bepaalt u in hoge mate hoe een gesprek of een rouwbezoek verder zal verlopen. Docendo heeft tegen deze achtergrond een speciale training ontwikkeld. U leert op welke manier u de regie kunt houden en hoe u de voorwaarden kunt scheppen om de situatie in positieve zin te veranderen.

Lees meer

Waarom Docendo:

Plectrum_1_kleinErkend & gerenomeerd

Innovatief & trendsettend

Vakprofessionals & branchekennis

Praktijkgericht & mensgericht

Lees verder

Meer informatie:

T (0345) 58 23 40
E info.docendo@zdg.nl

Gratis opleidingsgids aanvragen

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen 

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Contact

Voor snel antwoord op uw vragen...

Voor vragen over opleidingen overledenenverzorging, hospitality in de uitvaartbranche of maatwerktrainingen kunt u contact opnemen met Yolande Dijkstra.
Bent u meer geïnteresseerd in zaken als regelen van een uitvaart, spreken bij uitvaarten, de zorg voor nabestaanden, dan bent u bij Linda van Santen aan het goede adres.

Docendo B.V.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

 

Academie voor Postmortale Zorg
T (0345) 58 23 40
E y.dijkstra@zdg.nl

Academie voor Uitvaartzorg
T (0345) 54 41 49
E l.van.santen@zdg.nl

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Met enige regelmaat brengen we u op de hoogte via een nieuwsbrief. Natuurlijk vindt u de meest recente informatie ook altijd op onze website.

Back To Top
×Close search
Zoeken