skip to Main Content

Werken in de uitvaartzorg?

Werken in de uitvaartzorg is een roeping. Een prachtige roeping, als je het uitvaartverzorgers en begrafenisondernemers zelf vraagt. Allemaal noemen ze de dankbare taak die ze voor nabestaanden kunnen vervullen. Maar hoe ga je werken in de uitvaartbranche?

Overweegt u een carrière in de uitvaartzorg? Als uitvaartverzorger bijvoorbeeld? Of misschien in een functie waarbij u visagie/make-up voor overledenen verzorgt? Als professioneel restaurateur wellicht? De uitvaartzorg is een brede sector met vele mooie uitdagingen.

U kunt zelf al voor een groot deel nagaan of u geschikt bent voor werken in de uitvaartzorg. Er zijn bijvoorbeeld verschillende eigenschappen waaraan de meeste dienstverleners in de uitvaartzorg voldoen.

Uitvaartzorg: empathisch vermogen

De allerbelangrijkste eigenschap voor werken in de uitvaartzorg is empathisch vermogen. Gaat u maar na: u ontmoet en begeleidt nabestaanden die net een dierbare hebben verloren. Ondanks dat u deze mensen niet of nauwelijks kent, gaat u wél samen een traject in dat een belangrijke bijdrage levert aan een goede rouwverwerking.

Zakelijke kwaliteiten

Tegelijk zijn zakelijke kwaliteiten onmisbaar. Werken in de uitvaartzorg betekent namelijk ook snel schakelen, veel regelen en meerdere ballen in de lucht houden. Heel belangrijk is bijvoorbeeld het constructief overleggen met familieleden van de overledene. Zij staan voor belangrijke keuzes in het vormgeven van het afscheid en willen daarbij vaak deskundig en efficiënt begeleid worden.

Uitvaartbranche: geen dag hetzelfde

Werken in de uitvaartzorg is bovendien geen dag hetzelfde. Daar moet u klaar voor zijn. Verder beschikken professionals die werken in de uitvaart over verschillende van de volgende eigenschappen:

  • Ze zetten zich graag in voor anderen
  • Ze zijn 24/7 beschikbaar
  • Ze hebben een ontwikkelde ondernemersgeest
  • Ze houden van organiseren en kunnen goed plannen
  • Ze houden graag de regie in handen
  • Ze kunnen tegen sterke emoties (verdriet, maar ook kritiek en boosheid)

Opleidingen in de uitvaartzorg

Onze opleidingen bereiden u terdege voor op uw carrière in de uitvaartbranche. Of u nu uitvaartverzorger wilt worden, gastheer of gastvrouw, nabestaandenverzorger, stylist(e) of camouflagespecialist: we hebben de opleiding die bij u past.

Training Make-up
en camouflage

De training make-up en camouflage is bestemd voor iedereen die werkt of wil gaan werken in de overledenenverzorging; een toegevoegde waarde in de verzorging.

Opleiding
Uitvaartverzorger

Als uitvaartverzorger bent u degene die in de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart samen met de familie de uitvaart vormgeeft.

Training
Nabestaandenzorg

Met deze cursus Nabestaandenzorg beschik je over de basiskennis rondom de administratie afhandeling na een overlijden waar nabestaanden mee te maken krijgen.

Cursus
Styling Uitvaartverzorger

Speciaal voor uitvaartverzorgers (of de opleiding volgend), die voor zichzelf de puntjes op de i willen zetten. Zowel geschikt voor heren als voor dames.

Training Telefoneren
met nabestaanden

Telefoneren met nabestaanden is vanwege alle emoties een vak apart. In deze training leert u op professionele en empathische wijze te communiceren met nabestaanden via de telefoon.

Cursus Gastvrijheid
in de uitvaartzorg

Een klantgericht, warm en gastvrij onthaal voor iedere bezoeker in een rouwcentrum of crematorium? In deze training leert u alles over gastvrijheid in de uitvaartbranche!

Training Omgaan met
agressief gedrag

Agressief gedrag komt helaas ook voor tijdens gesprekken met nabestaanden. Leer tijdens deze cursus hoe u escalatie kunt voorkomen.

Piëteitsvolle verzorging
van overledenen

In de cursus Piëteitsvolle verzorging van overledenen krijgt u deze kennis en vaardigheden aangereikt; alle aspecten van postmortale zorgverlening worden behandeld.

Gratis opleidingsgids

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Wat wordt úw carrière in de uitvaartzorg?

Twijfelt u? Weet u niet precies welke functie in de uitvaartzorg u zou willen vervullen? Bezoek dan onze Oriëntatiedag. U krijgt dan alle informatie die u nodig hebt om een goed onderbouwde keuze te maken.

Onze Oriëntatiedagen (uitvaartbranche)

• 24 oktober 2017
• 17 november 2017
• 12 maart 2018
• 9 april 2018
• 29 oktober 2018
• 27 november 2018

Nog niet overtuigd?

Heeft u vragen over uitvaart- en/of overledenenzorg of wilt u op de hoogte blijven van startdata? Neem dan contact op:

Academie voor Uitvaartzorg
T
(0345) 54 41 49
E
l.van.santen@zdg.nl

Academie voor Postmortale Zorg
T
(0345) 58 23 40
E
y.dijkstra@zdg.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken