skip to Main Content

Docendo Opleidingen: hét instituut voor professionals
en starters in de uitvaart- en postmortale zorg.

Gas en vocht afzuigen via een buikpunctie

Gas en vocht afzuigen via een buikpunctie

Waarom wordt een buikpunctie toegepast? Een gezwollen buik was/is tot dusver vaak een reden om de kist te sluiten. Niet alleen de buik kan erg gaan zwellen, ook het aangezicht kan tekenen van opzwelling gaan vertonen zoals een huid die erg strak gaat staan.

Geen fijne aanblik voor de familie en dus wordt onder meer om die reden de kist gesloten. Voor de familie betekent dit nogal wat want zij kunnen dan geen afscheid meer nemen.

Dit kan worden voorkomen.

Als er een buikpunctie wordt uitgevoerd, kan het gas en het vocht worden afgezogen, waardoor de overledene er niet meer gezwollen uitziet. De nabestaanden kunnen gewoon afscheid nemen wat voor hun rouwproces onmiskenbaar belangrijk is.

 

Nieuwe training bij Docendo

Een buikpunctie werd tot dusver uitgevoerd door specialistische overledenenverzorgers die vaak ook een achtergrond hadden met Thanatopraxie.

Met de nieuwe training van Docendo leren we ervaren overledenenverzorgers hoe zij een buikpunctie kunnen uitvoeren. Deze training wordt gegeven in het Erasmus in Rotterdam, zodat er echt in de praktijk geoefend kan worden.

Bel voor meer informatie (0345) 58 23 40

Cursusdetails:

Duur
Eén dagdeel

Locatie
Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam

Kosten
€ 225,–

Data

19 maart 2020

24 juni 2020

28 oktober 2020

Inschrijven

Waarom Docendo

Plectrum_1_kleinErkend & gerenomeerd

Innovatief & trendsettend

Vakprofessionals & branchekennis

Praktijkgericht & mensgericht

Lees verder

Meer informatie:

T (0345) 58 23 40
E info.docendo@zdg.nl

Onze trainers

Contact

Voor snel antwoord op uw vragen...

Voor vragen over opleidingen overledenenverzorging, hospitality in de uitvaartbranche of maatwerktrainingen kunt u contact opnemen met Yolande Dijkstra.
Bent u meer geïnteresseerd in zaken als regelen van een uitvaart, spreken bij uitvaarten, de zorg voor nabestaanden, dan bent u bij Linda van Santen aan het goede adres.

Docendo B.V.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

 

Academie voor Postmortale Zorg
T (0345) 58 23 40
E y.dijkstra@zdg.nl

Academie voor Uitvaartzorg
T (0345) 54 41 49
E l.van.santen@zdg.nl

 

[res_map address="Koppelsedijk 10, Geldermalsen" description="Koppelsedijk 10, Geldermalsen" directionstext="(directions to our address)" icon="none" style="2" pancontrol="no" scalecontrol="no" typecontrol="no" streetcontrol="no" zoom="17" zoomcontrol="no" draggable="yes" scrollwheel="no" searchbox="no" clustering="no" logging="no" poi="yes" width="100%" height="400px" maptype="roadmap" popup="no" center="" refresh="yes" publisherid="" adbg="#ffffff"]

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Met enige regelmaat brengen we u op de hoogte via een nieuwsbrief. Natuurlijk vindt u de meest recente informatie ook altijd op onze website.

Back To Top
×Close search
Zoeken