skip to Main Content

Training Make-up en camouflage bij overledene

De training is bestemd voor iedereen die werkt of wil gaan werken in de overledenenverzorging.

  1. Drie lesdagen van 10.00 tot 16.00 uur
  2. € 799,– per deelnemer (inclusief beautycase met alle producten)
  3. Vooropleidingseisen: Voor deze cursus zijn geen specifieke vooropleidingseisen van toepassing.
  4. Locatie: Geldermalsen
Brochure aanvragen
Direct inschrijven

Achtergrond

De beslissing voor wel of geen make-up en camouflage komt al snel om de hoek kijken bij de laatste verzorging van een overledene. Is het niet ieders wens om voor het laatste afscheid zo natuurlijk mogelijk opgebaard te kunnen worden? Zoals men ‘bij leven’ was?

Voor de één betekent dit helemaal geen make-up, maar gewoon ‘puur’.

Voor de ander zal het juist wel make-up en camouflage betekenen, omdat een mooi opgemaakt gezicht onderdeel uitmaakte van een verzorgd uiterlijk.

En voor iemand die na een lang ziekbed ernstige verkleuringen of vlekken in het gelaat heeft gekregen, betekent het een zogenaamde ‘no make-up’.  Dit is een methode, die ogenschijnlijk zonder make-up, een nare kleur kan camoufleren.  Daardoor is het mogelijk dat nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun dierbare zoals hij of zij bij leven was.

Make-up en camouflage

In welke vorm ook, het aanbrengen van make-up en camouflage komt steeds vaker voor. Het is een techniek die u zich eigen moet maken, want het verschilt in alle opzichten aanzienlijk van het aanbrengen van make-up bij levende personen. Dit is niet in één dag te leren. Maar door de driedaagse training die wij verzorgen, legt u in ieder geval een goede basis om in de praktijk aan de slag te gaan. Bovendien krijgt iedere deelnemer aan de training een complete set make-up en camouflageproducten, inclusief het materiaal om make-up aan te brengen. Tijdens de training leert u met deze set te werken, zodat u na afloop van de training helemaal klaar bent voor de praktijk.

Trainer Make-up en camouflage

  • Karin Melissant, visagist, specialist postmortale make-up en camouflage

Inschrijven Docendo

Wilt u deelnemen aan de opleiding? Meld u zich dan aan via ons inschrijfformulier.

Data

  • 9, 16 en 23 april 2020
  • 4, 11 en 18 juni 2020
  • 29 oktober en 5, 12 november 2020
Inschrijven

Waarom Docendo

Plectrum_1_kleinErkend & gerenomeerd

Innovatief & trendsettend

Vakprofessionals & branchekennis

Praktijkgericht & mensgericht

Meer informatie

Heeft u vragen over overledenenverzorging of make-up en camouflage bij overledenen? Of wilt u op de hoogte blijven van startdata? Neem dan contact op:

T (0345) 58 23 40
E info.docendo@zdg.nl

Gratis opleidingsgids aanvragen

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen 

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Gerelateerde nieuwsberichten

Waardig afscheid bieden, ondanks zwaar letsel

Tijdens de training ‘Complexe Restauraties’ leer je hoe je gezichtsbepalende verwondingen kunt camoufleren. Op 7 en 8 oktober organiseert Docendo een training ‘Complexe Restauraties’.
Lees het artikel

Cursisten die u al voor gingen

“Na 27 jaar werkzaam te zijn geweest bij een groot concern, was ik er na een stagedag bij een crematorium van overtuigd dat dit de branche zou worden waar ik in verder wilde gaan. Door vlotte reacties van en het inplannen door Docendo Opleidingen heb ik in een korte periode drie cursussen kunnen volgen. Om zo mijn kansen in de uitvaartbranche te vergroten, en met succes! Want twee weken na het behalen van mijn diploma Piëteitsvolle verzorging van overledenen heb ik de baan gevonden die ik zocht. Ik heb bij Docendo veel fijne, behulpzame en zeer goed opgeleide docenten en medestudenten leren kennen. Alles ging in een ontspannen en gezellige sfeer. Ook de dag als gast bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam is een zeer bijzondere ervaring geweest waar niet iedereen voor in aanmerking zal komen. Ik zal dan ook zeker bij een volgende keer weer bij Docendo mijn opleidingen volgen.”

Corina Nesselaar

Cursist

"Ik ben Diana de Vries. In mei ben ik begonnen met de cursus Piëteitsvolle verzorging van overledenen van Docendo opleidingen. Ik heb het er heel goed naar mijn zin gehad. Ik heb verschillende docenten gehad in verband met de verschillende thema’s en ieder van hen gaf op zijn/haar eigen manier heel leuk les. Alles was ook goed geregeld en georganiseerd. Het waren leerzame lessen; ik heb er veel van opgestoken. Het waren geen saaie lessen maar leuke lessen en elke les was anders en dat gaf ook motivatie. Als ik het een punt mocht geven is het een ‘10’!"

Diana de Vries

Cursist

Contact

Voor snel antwoord op uw vragen...

Voor vragen over opleidingen overledenenverzorging, hospitality in de uitvaartbranche of maatwerktrainingen kunt u contact opnemen met Yolande Dijkstra.
Bent u meer geïnteresseerd in zaken als regelen van een uitvaart, spreken bij uitvaarten, de zorg voor nabestaanden, dan bent u bij Linda van Santen aan het goede adres.

Docendo B.V.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

 

Academie voor Postmortale Zorg
T (0345) 58 23 40
E y.dijkstra@zdg.nl

Academie voor Uitvaartzorg
T (0345) 54 41 49
E l.van.santen@zdg.nl

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Met enige regelmaat brengen we u op de hoogte via een nieuwsbrief. Natuurlijk vindt u de meest recente informatie ook altijd op onze website.

Back To Top
×Close search
Zoeken