skip to Main Content

Werken bij een uitvaartcentrum

Werken bij een uitvaartcentrum kan in verschillende functies. Bent u sterk in het contact met nabestaanden? Of bent u juist liever op de achtergrond actief? In een uitvaartcentrum komen verschillende functies en specialiteiten samen.

Er zijn verschillende locaties waar uitvaarten plaatsvinden. Naast een uitvaartcentrum kan dat een rouwcentrum zijn, een mortuarium of een crematorium. In deze centra komen verschillende disciplines rondom een uitvaart samen. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Gastheer of gastvrouw
  • Telefoniste/receptioniste
  • Overledenenverzorger(s)
  • Uitvaartbloemist
  • Enzovoorts

Uitvaartcentrum: gastvrijheid

Een uitvaartcentrum verwelkomt dagelijks nabestaanden die een dierbare hebben verloren. Daar ligt dan ook altijd een belangrijke taak voor u als professional in een uitvaartcentrum. Een gastvrij onthaal is de basis van iedere activiteit. Van de begroeting door de gastheer of gastvrouw tot aan het laatste woord na de afscheidsviering.

Drijfveren

Werken bij een uitvaartcentrum vraagt om professionaliteit en om de bereidheid om u dienstbaar en dienstverlenend op te stellen. Alles wat u doet, staat immers in het teken van het verzorgen van een waardig afscheid van de overledene. Een waardig afscheid, dat door alle betrokkenen in goede banen wordt geleid, zorgt namelijk voor een dierbare herinnering en dus voor een betere rouwverwerking.

Omgaan met mensen

In contact komen met nabestaanden die een dierbare hebben verloren, is vaak dankbaar. Soms kan het echter ook leiden tot spanningen. Bijvoorbeeld als nabestaanden moeite hebben om hun emoties op de juiste wijze te ventileren. In dat geval is het belangrijk dat u weet hoe u daarmee om kunt gaan. Dat en meer leert u tijdens onze opleidingen die u voorbereiden op het werken bij een uitvaartcentrum.

Compleet opleidingsprogramma bij Docendo

We verzorgen opleidingen voor alle voorkomende postmortale handelingen. Onder andere de volgende opleidingen als voorbereiding op het werken bij een uitvaartcentrum:

Training Telefoneren
met nabestaanden

Telefoneren met nabestaanden is vanwege alle emoties een vak apart. In deze training leert u op professionele en empathische wijze te communiceren met nabestaanden via de telefoon.

Cursus Gastvrijheid
in de uitvaartzorg

Een klantgericht, warm en gastvrij onthaal voor iedere bezoeker in een rouwcentrum of crematorium? In deze training leert u alles over gastvrijheid in de uitvaartbranche!

Training Omgaan met
agressief gedrag

Agressief gedrag komt helaas ook voor tijdens gesprekken met nabestaanden. Leer tijdens deze cursus hoe u escalatie kunt voorkomen.

Piëteitsvolle verzorging
van overledenen

In de cursus Piëteitsvolle verzorging van overledenen krijgt u deze kennis en vaardigheden aangereikt; alle aspecten van postmortale zorgverlening worden behandeld.

Gratis opleidingsgids

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Nog niet overtuigd?

Heeft u vragen over uitvaart- en/of overledenenzorg of wilt u op de hoogte blijven van startdata? Neem dan contact op:

Academie voor Uitvaartzorg
T
(0345) 54 41 49
E
l.van.santen@zdg.nl

Academie voor Postmortale Zorg
T
(0345) 58 23 40
E
y.dijkstra@zdg.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken