skip to Main Content

Werken als begrafenisondernemer

Werken als begrafenisondernemer is een veelzijdig beroep. Heeft u het Vakdiploma uitvaartverzorger op zak? Dan kunt u verschillende carrièrerichtingen in de uitvaartbranche kiezen.

Werken als begrafenisondernemer, werken als uitvaartverzorger of werken als uitvaartbegeleider betekent dat u een uitvaart tot in de puntjes verzorgt.

U bent de regisseur. Samen met de nabestaanden geeft u de uitvaart vorm: van het verzorgen van de bloemen en het kiezen van de kist tot aan het vormgeven van de logistiek op de dag van de uitvaart.

Werken als begrafenisondernemer: boeiend en uitdagend

Werken als begrafenisondernemer of uitvaartleider is nooit routine. Dat maakt het ook zo boeiend en uitdagend. Niet alleen de praktische kant is altijd anders, maar ook de emotionele. U begeleidt immers de emoties van de nabestaanden en helpt hen het verlies draaglijker te maken. Een tot in de puntjes verzorgde uitvaart maakt een wereld van verschil!

Werken als begrafenisondernemer: nazorg

Ook ná de uitvaart zit uw werk als begrafenisondernemer er niet op. Nazorg is een belangrijk onderdeel van werken als begrafenisondernemer.

U bezoekt bijvoorbeeld na enige tijd de familie (of u belt ze) om te bekijken of ze nog steeds met een goed gevoel op de uitvaart terugblikken. Dat helpt hen, maar ook u: op weg naar een nieuw, waardevol proces richting een uitvaart.

Begrafenisondernemer: de juiste opleiding

Werken als begrafenisonderneming en/of uitvaartbegeleider vraagt om de juiste bagage. Wij bieden u die bagage, in de vorm van vele tientallen opleidingen, die u helpen om te gaan werken als begrafenisondernemer.

Na onze opleiding bent u goed voorbereid om op te gaan voor het examen, dat naar uw vakdiploma leidt. Dat examen verzorgen we niet zelf. Vanzelfsprekend kunnen we u wel helpen bij de aanmeldprocedure.

Slaagt u voor het examen, dan ontvangt u het Vakdiploma uitvaartverzorger. Hiermee kunt u in de uitvaartbranche aan het werk in diverse functies, zoals begrafenisondernemer, uitvaartbegeleider, uitvaartassistent, funeral planner en zelfstandig uitvaartverzorger (ZZP’er).

Compleet opleidingsprogramma bij Docendo

We verzorgen opleidingen voor alle voorkomende postmortale handelingen. Onder andere de volgende opleidingen als voorbereiding op het werken in de uitvaartbranche:

Docendo
Disc-analyse

Bent u geschikt voor de uitvaartbranche? Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Via een korte, digitale vragenlijst komt een Persoonlijke Profielanalyse tot stand, die inzicht geeft in het type mens dat u bent.

Opleiding
Uitvaartverzorger

Als uitvaartverzorger bent u degene die in de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart samen met de familie de uitvaart vormgeeft.

Training
Nabestaandenzorg

Met deze cursus Nabestaandenzorg beschik je over de basiskennis rondom de administratie afhandeling na een overlijden waar nabestaanden mee te maken krijgen.

Cursus
Styling Uitvaartverzorger

Speciaal voor uitvaartverzorgers (of de opleiding volgend), die voor zichzelf de puntjes op de i willen zetten. Zowel geschikt voor heren als voor dames.

Gratis opleidingsgids

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Nog niet overtuigd?

Heeft u vragen over uitvaart- en/of overledenenzorg of wilt u op de hoogte blijven van startdata? Neem dan contact op:

Academie voor Uitvaartzorg
T
(0345) 54 41 49
E
l.van.santen@zdg.nl

Academie voor Postmortale Zorg
T
(0345) 58 23 40
E
y.dijkstra@zdg.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken