skip to Main Content

Social Media

In dit digitale tijdperk ontkom je niet aan het gebruik van social media. Maar hoe je dat binnen de uitvaartbranche? Wie bereik je op welke manier? Hoe gebruik je social media binnen je vak als uitvaartverzorger? In vogelvlucht nemen we je mee op dit steeds weer veranderende vlak.
Communicatietechnieken Overledenenverzorgers

Communicatietechnieken uitvaartverzorgers

Bij communicatie kan er veel mis gaan, zeker als er emoties in het spel zijn. Leer alles over communiceren met nabestaanden in deze speciale training. De training is bestemd voor mensen die werkzaam zijn of willen gaan werken als overledenenverzorger en/of als medewerker van het overbrengteam.

Digitale Nazorg

In dit digitale tijdperk bestaat een nalatenschap uit meer dan alleen papieren in la, ordners in een kast of fotoalbums. We hebben belangrijke stukken in de 'cloud' opgeslagen of een telefoon vol met dierbare foto's. Wat doe je ermee? Hoe kom je bij digitale bestanden? Dit en meer wordt in deze cursus besproken.

Training gas en vocht afzuigen via een buikpunctie

Een buikpunctie werd tot dusver uitgevoerd door specialistische overledenenverzorgers die vaak ook een achtergrond hadden met Thanatopraxie. Met deze nieuwe training van Docendo leren we ervaren overledenenverzorgers hoe zij een buikpunctie kunnen uitvoeren. De training wordt gegeven in het Erasmus in Rotterdam, zodat er echt in de praktijk geoefend kan worden.
Lian Gieles, Docente Nabestaandenzorg

Nabestaandenzorg

Docendo Opleidingen: hét instituut voor professionals en starters in de uitvaart- en postmortale zorg.

Masterclass communicatievaardigheden uitvaartverzorger

Deze training kan beschouwd worden als een 'Masterclass' voor ervaren uitvaartverzorgers. Uw expertise is en blijft waardevol, maar er schuilt altijd een gevaar van 'routinematig handelen'. Met deze training zet u de puntjes op de 'i'.

Voorgaan in een uitvaartceremonie

Deze workshop Voorgaan in een uitvaartceremonie is bestemd voor uitvaartverzorgers, die of een afgeronde opleiding Uitvaartverzorger en/of al praktijkervaring hebben. We gaan aan de slag op verschillende vlakken, zoals creatief schrijven en presenteren.
Spreken Bij Uitvaarten

Training spreken bij uitvaarten

Omdat steeds vaker het spreken in het openbaar een vast element binnen het takenpakket van een uitvaartverzorger is, biedt Docendo een uitdagende driedaagse training om je op dit vlak verder te ontwikkelen.
Training En Coaching: In De Uitvaartbranche

Training ‘on the job’ en Coaching

Voor training en coaching heeft Docendo diverse mogelijkheden om u van dienst te zijn. Want in ons team zijn trainers en docenten werkzaam die in de dagelijkse praktijk actief zijn op allerlei vakgebieden in de uitvaartbranche. Daardoor beschikken we over specialisten die we, toegepast op de wens van de klant, kunnen inzetten voor training en coaching.
Training Postmortale Haarverzorging Bij Overledenen

Postmortale haarverzorging

Omdat het verzorgen en kappen van het haar bij overledenen specifieke vaardigheden vraagt, heeft Docendo een nieuwe ééndaagse workshop ontwikkeld die ingaat op de volgende onderwerpen: > kennis van materialen en verzorgings- en haarstylingsproducten die te gebruiken zijn bij postmortale haarverzorging; > het ontvetten van het haar; > het bijkleuren van een uitgroei; > het bijwerken van contourlijnen en gezichtshaar; > technieken (bijv. touperen) die het kapsel (houdbaar) vorm geven; > het werken met een krultang, warmterollers en een föhn; > het werken met een pruik of haarstukje. Met deze workshop leert u de ‘finishing touch’ aan te brengen ter completering van een zorgvuldig uitgevoerde laatste verzorging.
Back To Top
×Close search
Zoeken