skip to Main Content

Docendo Opleidingen: hét instituut voor professionals
en starters in de uitvaart- en postmortale zorg.

Hét instituut voor opleidingen in de uitvaartbranche

Docendo Opleidingen kenmerkt zich door vier krachtige uitgangspunten:

Deze vier uitgangspunten vormen de rode draad bij alles wat we binnen Docendo doen. Vooral voor de cursisten, maar ook voor andere medewerkers, werkgevers, ondernemers, relaties en niet te vergeten ons team van docenten en trainers. Met elkaar werken we dag in, dag uit binnen een vakgebied waar alles draait om respect voor mensen!

Plectrum_over_ons_1Erkend & gerenommeerd
Marktleider in opleidingen voor de uitvaartbranche

Al meer dan 10 jaar bieden we een gevarieerd aanbod van opleidingen, zowel in Geldermalsen als incompany.

Vanuit het hele land komen cursisten, al dan niet werkzaam in de uitvaartbranche voor een korte, dan wel langere opleiding.

De juiste mix
Een mix van cursussen, variërend van een dag tot ruim een jaar. Of een op maat gemaakt aanbod, nadat een uitgebreide inventarisatie van de wensen zijn doorgesproken. Het kan allemaal bij ons.

Docendo erkend & gerenomeerd instituut voor opleidingen in de uitvaartbranche
Docendo innovatief & trendsettend instituut voor opleidingen in de uitvaartbranche

Innovatief & trendsettend
Actualiseren, ontwikkelen én realiseren

Niet voor niets is ons motto: Docendo zet de norm.

Signaleren wat er in deze branche speelt; welke ontwikkelingen er zijn; welke technieken toegepast kunnen worden en hoe vertaalt zich dat naar een cursus. Dat is hoe we werken. Docendo pakt praktijksignalen op en gaat ermee aan de slag. Het resultaat? Nieuwe, trendsettende en vooral op de praktijk gerichte opleidingen. Docendo is als eerste instituut in Nederland van start gegaan met opleidingen als Thanatopraxie, Airbrush make-up, Complexe Restauraties en Anatomische schedelreconstructies.

Toepasbaar
In hoeverre is een nieuwe techniek daadwerkelijk toepasbaar in de praktijk? Waarmee onderscheidt iemand zich? Dat is de norm die Docendo steeds weer hanteert.

Vakprofessionals & branchekennis
We werken met mensen die hun vak verstaan!

Elke docent of trainer die bij Docendo een lesdag verzorgt, weet waar hij of zij het over heeft.

We zijn trots op het feit dat we voor zoveel verschillende disciplines zulke goede docenten en trainers tot onze beschikking hebben. Of het nu gaat om verzorging van overledenen of communiceren met nabestaanden: ons team heeft kennis van zaken en weet wat u in de dagelijkse praktijk kunt tegenkomen.

Authenticiteit
De juiste man, de juiste vrouw op de juiste plaats: niet alleen waarborgen we de authenticiteit van Docendo door kennis & kunde van onze docenten en trainers, maar we geven de garantie dat iedere lesdag doorgaat.

Docendo vakprofessionals & branchekennis vanuit de uitvaartbranche
Docendo praktijkgerichte opleidingen voor de uitvaartbranche

Praktijkgericht & mensgericht
Kernwoorden: professioneel én respectvol

Praktijkgerichte opleidingen voor de uitvaartbranche

Al onze opleidingen zijn ontstaan uit vragen vanuit de praktijk. Én ze zijn stuk voor stuk ontwikkeld en samengesteld door mensen uit de praktijk. Als er dan ook nog les wordt gegeven  door mensen uit de praktijk, dan kunt u er zeker van zijn dat datgene wat u bij ons leert, praktisch toepasbaar is! Dat is wat we bij Docendo met praktijkgericht bedoelen.

Respect voor mensen staat centraal

Hoe praktijkgericht onze opleidingen ook zijn: respect voor mensen, respect voor de overledene en de nabestaanden vormen een rode draad bij al onze opleidingen. Als een overledene bijvoorbeeld moet worden overgebracht en er is sprake van een lastige tilsituatie (trappenhuis) dan leren we mensen hoe ze dit toch op een piëteitsvolle wijze kunnen doen. Want voor de nabestaanden is het hun dierbare die voor het laatst de woning verlaat.

Onze trainers

Onze opleidingen voor de uitvaartbranche

Het instituut voor professionals en starters in de uitvaart- en postmortale zorg

Wat u ook zoekt: meer kennis & kunde op het gebied van postmortale zorg of op het gebied van uitvaartzorg Docendo biedt het u. 

Of heeft u meer behoefte aan maatwerk, dan nemen we graag de tijd om naar de mogelijkheden met u te kijken.

Het opleidingsinstituut Docendo

Centraal gelegen in Nederland, tussen de A2 en de A15, vlakbij station Geldermalsen

Het opleidingsinstituut Docendo

Het opleidingsinstituut Docendo is gevestigd in het Lingehuis in Geldermalsen. We beschikken over ruime les- en vergaderfaciliteiten in een prachtige, rustige omgeving. Het Lingehuis ligt op loopafstand van het NS station Geldermalsen en als u met de auto komt, parkeert u gratis voor de deur.

Inschrijven

Wilt u inschrijven voor een van onze cursussen of een van de aantrekkelijk geprijsde lespakketten? Vul dan het inschrijfformulier in! Dit formulier kunt u downloaden op onze website.

U kunt ook bellen met:

Academie voor Postmortale zorg  (0345) 58 23 40
Academie voor Uitvaartzorg           (0345) 54 41 49
Of stuur een e-mail naar: info.docendo@zdg.nl.

Als wij uw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij u een bevestiging. Mocht de datum van uw keuze niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij contact met u op om in overleg een andere cursusdatum vast te stellen.

Yolande Dijkstra, Coördinator Academie voor Postmortale Zorg

“Uw vertrouwen is onze drijfveer: opleidingen bieden waar u écht iets aan heeft in de dagelijkse praktijk”

Linda van Santen, coördinator opleidingen Uitvaartzorg 

"Mijn uitdaging is uw specifieke talenten te combineren met de juiste keuze voor een opleiding."

Ons team

Onze mensen met respect voor mensen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Met enige regelmaat brengen we u op de hoogte via een nieuwsbrief. Natuurlijk vindt u de meest recente informatie ook altijd op onze website.

Back To Top
×Close search
Zoeken