skip to Main Content

Docendo Opleidingen: hét instituut voor professionals
en starters in de uitvaart- en postmortale zorg.

Training Spreken bij uitvaarten

Voor wie?

Iedereen die werkt als uitvaartverzorger of op een andere manier actief is als spreker tijdens een uitvaart.

Omdat steeds vaker het spreken in het openbaar een vast element binnen het takenpakket van een uitvaartverzorger is, biedt Docendo een uitdagende driedaagse training om je op dit vlak verder te ontwikkelen.

Tijdens de voorbereidingen van een uitvaartplechtigheid wordt de uitvaartverzorger regelmatig gevraagd namens de nabestaanden het woord te voeren. Bovendien is het gebruik van allerlei mediamiddelen, zoals een microfoon, beamer, powerpointpresentatie, filmmateriaal, enz. niet meer weg te denken bij een afscheidsplechtigheid.

Maar spreken in het openbaar roept ook vragen op, zoals: “Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Hoe sta je? Hoe krijg je aandacht?”. Voor een uitvaartverzorger kan het spreken in het openbaar een lastige taak zijn. En hoe kun je deze taak zo professioneel mogelijk invullen? Waardoor sta je ontspannen voor een zaal met betrokkenen. Nog belangrijker: breng je juist die boodschap over die voor de aanwezigen zo belangrijk is?

Jezelf ontwikkelen op dit vlak gaat voor slechts een deel vanzelf, want de praktijk is een goede leermeester. Maar om de puntjes op de i te zetten biedt Docendo – Academie voor Uitvaartzorg – in samenwerking met ‘Het Moment’ – een driedaagse verdiepingsmodule ‘Spreken in het openbaar’ aan.

Inhoud en aanpak

In de training, verspreid over drie dagen, worden in totaal 10 praktische oefeningen behandeld. Iedere oefening wordt onderbouwd door theorie. Het bijbehorende lesmateriaal is onderdeel van de training. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals: 

  • Persoonlijke presentatie, kleur en stijl
  • Spreekvaardigheden, stem- en microfoontechnieken
  • Houding en gedragsaspecten
  • Observeren van andere sprekers
  • Maken en uitspreken van een openingswoord
  • Het voordragen van een In Memoriam

Stap voor stap wordt uitgelegd wat er van je wordt verwacht, wat er gebeurt en wat daaruit te leren valt. Daarom maken we op de trainingsdagen ook gebruik van video-opnames, want zo worden de eigen verbeteringen goed zichtbaar.

Tot slot: tussen de drie cursusdagen zit telkens voldoende tijd om je goed te kunnen voorbereiden. We willen graag dat je gedurende deze drie trainingsdagen echt oefent in het spreken in het openbaar. Zodat je nog net dat beetje meer kunt toevoegen aan het afscheid waarin de nabestaanden behoefte hebben!

Meer weten over de training spreken bij uitvaarten? (0345) 58 23 40

Cursusdetails:

Duur

Drie lesdagen van 10.00 tot 17.00 uur

Vooropleidingseisen
Ervaring in de praktijk is vereist, omdat met praktijksituaties wordt gewerkt. De training is zowel geschikt voor mensen die een afgeronde opleiding tot uitvaartverzorger hebben, als voor deelnemers met jarenlange praktijkervaring.

Locatie

Geldermalsen

Kosten

€ 799,- per deelnemer

Data

worden in overleg met de deelnemers gepland

Inschrijven

Waarom Docendo:

Plectrum_1_kleinErkend & gerenomeerd

Innovatief & trendsettend

Vakprofessionals & branchekennis

Praktijkgericht & mensgericht

Lees verder

Meer informatie:

T (0345) 58 23 40
E info.docendo@zdg.nl

Onze trainers

Gratis opleidingsgids aanvragen

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen 

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Contact

Voor snel antwoord op uw vragen...

Voor vragen over opleidingen overledenenverzorging, hospitality in de uitvaartbranche of maatwerktrainingen kunt u contact opnemen met Yolande Dijkstra.
Bent u meer geïnteresseerd in zaken als regelen van een uitvaart, spreken bij uitvaarten, de zorg voor nabestaanden, dan bent u bij Linda van Santen aan het goede adres.

Docendo B.V.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

 

Academie voor Postmortale Zorg
T (0345) 58 23 40
E y.dijkstra@zdg.nl

Academie voor Uitvaartzorg
T (0345) 54 41 49
E l.van.santen@zdg.nl

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Met enige regelmaat brengen we u op de hoogte via een nieuwsbrief. Natuurlijk vindt u de meest recente informatie ook altijd op onze website.

Back To Top
×Close search
Zoeken