fbpx
skip to Main Content

Digitale nazorg

Digitale nazorg

Digitalisering – Digitale nazorg

Foto’s, video’s en documenten van een overledene vind je tegenwoordig terug op een beveiligde smartphone of tablet. En publiek bereik je tegenwoordig niet meer alleen via de krant. Tijdens de cursussen ‘Digitale nazorg’ en ‘Social media in de uitvaart’ ontdek je hoe je met de tijd meegaat.

Beide cursussen binnen ‘Digitalisering’ helpen je aan praktische tips om met de tijd mee te gaan.

halve lesdag
worden in overleg vastgesteld
Geldermalsen
125,- per deelnemer

Waarom Docendo?

 • Erkend & gerenommeerd
 • Innovatief & trendsettend
 • Vakprofessionals & branchekennis
 • Praktijkgericht & mensgericht

Digitale nazorg

Nalatenschap op moderne apparatuur: vaak voorkomt een wachtwoord dat je zomaar toegang krijgt. Kan dat alsnog? En wat is daarvoor nodig? Tijdens de cursus geven we je praktische tips en adviezen vanuit diverse invalshoeken. Daarbij besteden we uiteraard ook aandacht aan wettelijke kaders, juridische vraagstukken en trends. En omdat de tijd nooit stilstaat, kijken we ook naar de toekomst.

 

Vragen over de opleiding?
Neem contact met ons op

Contact opnemen

Inhoud en aanpak

Tijdens de training behandelen we in ieder geval de volgende onderwerpen:

 

 • Communicatietechnieken voor overledenen-verzorgers en mensen die de overledene overbrengen.
  Je leert respectvol en bewust communiceren op het moment van de laatste verzorging, maar ook op het moment dat nabestaanden hun dierbare voor het laatst uit huis zien vertrekken. De training leert je heldere uitleg geven, mensen geruststellen en betrekken bij de verzorging op een warme en invoelende manier.

 

 • Communicatietechnieken voor uitvaartleiders en
  –verzorgers.

  Ook als ervaren uitvaartverzorger loop je tegen situaties aan waarin je coaching of training kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je in gesprek gaat met een familie met ingewikkelde familieproblemen of uitleg moet geven over de kosten. Op deze en andere situaties gaan we in tijdens deze training.

 

 • Omgaan met agressief gedrag.
  Helaas komt agressie in de uitvaartbranche ook voor. Zodra situaties (dreigen te) escaleren, zijn jouw houding en manier van optreden heel bepalend voor het verdere verloop. Tijdens de training leer je hoe je de regie houdt en de voorwaarden schept om de situatie in positieve zin te veranderen.

Vragen over de opleiding?
Neem contact met ons op

Contact opnemen
Data overzicht

Deze cursus wordt gepland zodra de minimale groepsgrootte bereikt is. We nemen dan contact met alle deelnemers op om passende data af te stemmen.

Vergelijkbare opleidingen

In gesprek met nabestaanden

Tiltechnieken

Etiquette en stijl voor dragers en chauffeurs

Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken
“Deze cursus is de standaard op het gebied van overledenenverzorging” Vervolgens kun je je verder ontwikkelen door een van onze verdiepingscursussen te volgen.
Practicum Overledenenverzorging
Een middag in het teken van praktische verdieping!
Make-up en camouflage
Het aanbrengen van make-up of camouflage komt steeds vaker voor. Omdat het in alle opzichten anders is dan het aanbrengen van make-up bij levende personen, is het een techniek die je jezelf eigen moet maken.
Airbrush make-up
Tijdens de cursus ‘Airbrush make-up’ leer je hoe je huidverf vernevelt om een zo natuurlijk mogelijke make-up aan te brengen. 
Voorgaan in een uitvaartceremonie
Natuurlijk wil je een uitvaartceremonie waardig leiden én een persoonlijk karakter geven. Van een standaardtekst, die ook voldoet, blijf je liever weg. Maar hoe doe je dat onder grote tijdsdruk?
Opbaring
Het laatste beeld is een heel bepalend beeld voor nabestaanden. Een mooie Opbaring draagt bij aan goed afscheid nemen.
Back To Top