skip to Main Content

Docendo Opleidingen: hét instituut voor professionals
en starters in de uitvaart- en postmortale zorg.

Masterclass Communicatievaardigheden voor uitvaartverzorgers

Voor wie?

Deze training Communicatievaardigheden kan beschouwd worden als een ‘Masterclass’ voor ervaren uitvaartverzorgers. Uw expertise is en blijft waardevol, maar er schuilt altijd een gevaar van ‘routinematig handelen’. Met deze training zet u de puntjes op de ‘i’. U wordt als het ware ‘gereset’ zodat u weer helemaal fris en eigentijds te werk kunt gaan. Dáárom is deze training een echte aanrader voor mensen die niet alleen professioneel zijn maar dit vooral ook willen blijven!

De training is bedoeld als nascholing voor uitvaartverzorgers die al enige jaren in de praktijk werkzaam zijn. Hetzij met een afgeronde opleiding Uitvaartverzorger, hetzij met praktijkervaring.

Achtergrond

“Alles draait om communicatievaardigheden.” Want een mooie en in alle opzichten goed verzorgde uitvaart is bijzonder waardevol voor de nabestaanden. Respectvol omgaan met alle betrokkenen tijdens een uitvaart – maar ook bij de voorbereidingen hiervan – is van cruciaal belang.  Daarnaast vormt het, als alles tot in de puntjes verzorgd en goed verlopen is, een visitekaartje voor de hele onderneming. Dit lukt alleen als je ook goed en helder communiceert met de hele keten van medewerkers die in deze voorbereiding betrokken zijn. Tijdens deze training Communicatievaardigheden werkt u aan uw houding en uitstraling als uitvaartverzorger in uw contact met de nabestaanden. Door een tweetal factoren – bewustwording over het eigen optreden en door daadwerkelijk gebruik te maken van de aanwijzingen en tips van de trainer – zijn deelnemers na deze training in staat om als echte professionals op een respectvolle, gastvrije en invoelende manier een uitvaart te verzorgen.

Inhoud en aanpak

In deze ééndaagse training zal aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen:

  • hoe communiceer jij met de ander?
  • hoe presenteer je jezelf?
  • hoe spreek je mensen aan?
  • correct oppakken van non-verbale signalen;
  • hoe houd je de leiding/de regie?

De bovenstaande onderwerpen worden gedurende de hele training actief geoefend. De deelnemers zijn voortdurend bezig met praktijksituaties, worden opgenomen met camera, krijgen feedback op hun optreden en houding en vooral ook tips en aanwijzingen voor hoe het anders of beter kan.

Communicatietechnieken Overledenenverzorgers
Communicatietechnieken Overledenenverzorgers
Communicatietechnieken Overledenenverzorgers

Meer weten over Communicatievaardigheden voor uitvaartverzorgers? (0345) 58 23 40

Cursusdetails:

Duur

Eén lesdag

Vooropleidingseisen

Ervaring in de praktijk (kort of lang) is een voorwaarde, omdat met praktijksituaties wordt gewerkt.

Locatie

Geldermalsen

Kosten

€ 395,- per deelnemer

Data

Worden in overleg vastgesteld

Inschrijven

Waarom Docendo:

Plectrum_1_kleinErkend & gerenomeerd

Innovatief & trendsettend

Vakprofessionals & branchekennis

Praktijkgericht & mensgericht

Lees verder

Meer informatie:

T (0345) 58 23 40
E info.docendo@zdg.nl

Onze trainers

Gratis opleidingsgids aanvragen

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen 

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Contact

Voor snel antwoord op uw vragen...

Voor vragen over opleidingen overledenenverzorging, hospitality in de uitvaartbranche of maatwerktrainingen kunt u contact opnemen met Yolande Dijkstra.
Bent u meer geïnteresseerd in zaken als regelen van een uitvaart, spreken bij uitvaarten, de zorg voor nabestaanden, dan bent u bij Linda van Santen aan het goede adres.

Docendo B.V.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

 

Academie voor Postmortale Zorg
T (0345) 58 23 40
E y.dijkstra@zdg.nl

Academie voor Uitvaartzorg
T (0345) 54 41 49
E l.van.santen@zdg.nl

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Met enige regelmaat brengen we u op de hoogte via een nieuwsbrief. Natuurlijk vindt u de meest recente informatie ook altijd op onze website.

Back To Top
×Close search
Zoeken