Docendo Opleidingen: hét instituut voor professionals
en starters in de uitvaart- en postmortale zorg.

Training Communicatietechnieken overledenenverzorgers

Voor wie?

Bij communicatie kan er veel mis gaan, zeker als er emoties in het spel zijn. Leer alles over communiceren met nabestaanden in deze speciale training.

Docendo heeft twee trainingen communicatietechnieken voor (toekomstige) overledenenverzorgers en leden van het overbrengteam ontwikkeld. De training ‘De laatste zorg: een waardevol moment dat heel mooi kan zijn’ en/of ‘Voor het laatst van huis’ is bestemd voor mensen die werkzaam zijn of willen gaan werken als overledenenverzorger en/of als medewerker van het overbrengteam.

Achtergrond

Overledenenverzorgers en medewerkers die overledenen overbrengen zijn veelal de eerste personen die met nabestaanden in contact komen. Het is dan ook bijzonder belangrijk dat zij correct kunnen communiceren met de nabestaanden en dat ze de informatie die hieruit voortvloeit goed en volledig doorgeven aan alle collega’s die vervolgens vanuit hun functie met deze overledene en deze familie te maken zullen krijgen. Als er in het begin van de keten iets niet helemaal goed gaat, begint de uitvaartleider al met een achterstand aan zijn of haar werk. Vandaar dat Docendo, speciaal voor deze doelgroep, de training ‘Voor het laatst van huis’ en ‘De laatste zorg: een waardevol moment dat heel mooi kan zijn’ heeft ontwikkeld. Als de werkzaamheden ‘verrassend goed’ gedaan worden, is dat in de eerste plaats in het belang van de betrokken familie. Daarnaast laat je als bedrijf een uitstekende indruk achter, als de verwachtingen van de klant ‘overtroffen’ worden!

Inhoud en aanpak

Tijdens deze trainingen zal aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen:

  • correct doorgeven van informatie
  • houding en attitude (afstemmen op de doelgroep)
  • communicatietechnieken (aanspreekvorm nabestaanden)
  • kleding en persoonlijke representatie
  • hoe ga je om met verschillende culturen (religie, land, maar ook met mensen afkomstig van verschillende lagen van de bevolking)

Kernwoorden waarop getraind zal worden zijn: empathisch, respectvol, proactief en efficiënt. Er zal voortdurend getraind worden met praktijksituaties (bij voorkeur door deelnemers aangeleverd). Vanzelfsprekend zal, gekoppeld aan iedere behandelde praktijksituatie een stukje theorie worden gegeven. Het aandeel van de theorie is beperkt, het accent ligt op ‘doen’. Door praktijksituaties ‘na te spelen’ zullen de deelnemers een aantal keren ‘in de huid van nabestaanden’ moeten kruipen. Hierdoor ervaren ze ook op een andere manier hoe belangrijk het is dat nabestaanden op een juiste manier benaderd worden met name in die gevoelige eerste momenten na een overlijden.

Communicatietechnieken Overledenenverzorgers
Communicatietechnieken Overledenenverzorgers
Meer weten over communicatietechnieken voor overledenenverzorgers? (0345) 58 23 40

Meer weten over communicatietechnieken voor overledenenverzorgers? (0345) 58 23 40

Cursusdetails:

Duur

Eén lesdag per training

Vooropleidingseisen

Geen

Locatie

Geldermalsen of incompany

Kosten

€ 295,– per deelnemer

* bij een incompanytraining volgt een prijsvoorstel

Data

Worden in overleg vastgesteld

Inschrijven

Waarom Docendo:

Waarom Docendo

Plectrum_1_kleinErkend & gerenomeerd

Innovatief & trendsettend

Vakprofessionals & branchekennis

Praktijkgericht & mensgericht

Lees verder

Meer informatie:

T (0345) 58 23 40
E info.docendo@zdg.nl

Gratis opleidingsgids aanvragen

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen 

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Contact

Voor snel antwoord op uw vragen...

Voor vragen over opleidingen overledenenverzorging, hospitality in de uitvaartbranche of maatwerktrainingen kunt u contact opnemen met Yolande Dijkstra.
Bent u meer geïnteresseerd in zaken als regelen van een uitvaart, spreken bij uitvaarten, de zorg voor nabestaanden, dan bent u bij Linda van Santen aan het goede adres.

Docendo B.V.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

 

Academie voor Postmortale Zorg
T (0345) 58 23 40
E y.dijkstra@zdg.nl

Academie voor Uitvaartzorg
T (0345) 54 41 49
E l.van.santen@zdg.nl

 

Ik wil graag


Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Met enige regelmaat brengen we u op de hoogte via een nieuwsbrief. Natuurlijk vindt u de meest recente informatie ook altijd op onze website.