skip to Main Content

Docendo Opleidingen: hét instituut voor professionals
en starters in de uitvaart- en postmortale zorg.

Overzicht opleidingen

Postmortale Zorg / Uitvaartzorg / Maatwerktrainingen

Respectvol in uitvaartzorg

Hier vindt u dé basisopleiding voor een uitvaartverzorger. En bent u toe aan nét dat beetje meer, dat het onderscheid kan maken, dan hebben we een aantal korte cursussen voor uw persoonlijke ontwikkeling.

Stijlvol afscheid nemen

Alles moet kloppen op de dag van het definitieve afscheid van een dierbare. Een belangrijke rol is weggelegd voor diegenen die een overledene overbrengen van de plaats van opbaring naar de uiteindelijk laatste rustplaats. Maar ook de manier waarop  medewerkers van een crematorium – samen met de nabestaanden – de overledene invoeren, is heel bepalend voor hoe mensen zich dat moment herinneren. Docendo biedt op dit gebied diverse trainingen. 

Betekenisvol in communicatie

Communiceren met emotionele nabestaanden is een vak apart. Sleutelwoorden als empathisch, proactief, vriendelijk en klantgericht zijn hier meer dan waar ook van toepassing. Of het nu gaat om de telefonist, de gastdame of- heer, de overledenenverzorger of de uitvaartleider: Docendo heeft voor iedere functie een passende communicatietraining!

Zinvol: investeer in jezelf of in het team!

Of het nu gaat om fysieke belasting (het overbrengen en verzorgen van overledenen) of om mentale belasting (omgaan met emoties en werkdruk): met trainingen  zoals ‘Tiltechnieken’ en ‘Vergroot je veerkracht’ zorgt Docendo ervoor dat u en/of uw medewerkers professioneel ‘op de been blijven’.

 

Piëteitsvol in overledenenzorg

Een vakkundige verzorging is de basis voor een mooi en waardig afscheid van een overledene. Wij hebben in meer dan tien jaar een volwaardig aanbod samengesteld, waarmee u het verschil kunt maken voor de nabestaanden.

Maatwerk- en incompanytrainingen

Soms bieden standaard trainingen geen pasklaar antwoord en is het zoeken naar een geschikte training. Dan zijn maatwerktrainingen van Docendo dé oplossing.

Waarom kiezen voor Docendo Opleidingen

Erkend &
gerenommeerd

Innovatief &
trendsettend

Vakprofessionals &
branchekennis

Praktijkgericht &
mensgericht

Gratis opleidingsgids aanvragen

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen 

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Oriëntatiedag

Is werken in de uitvaartbranche, iets voor mij?

Back To Top
×Close search
Zoeken