Nabestaandenzorg – 11 mei 2021

Mis het niet: op dinsdag 11 mei staat de cursus Nabestaandenzorg gepland.

Tijdens het regelgesprek en de dagen tot aan de dag van de uitvaart komen vaak al vragen op tafel, die niet direct binnen de expertise van een uitvaartverzorger vallen. Wil je toch de nabestaanden op dat vlak ontzorgen? 

Nabestaanden hebben rondom een uitvaart behoefte aan professionele ondersteuning. Er zijn namelijk nogal wat praktische en belangrijke zaken die in een kort tijdsbestek geregeld moeten worden. In de cursus ‘Nabestaandenzorg’ reiken we je alle basale kennis en vaardigheden aan om dat in emotionele tijden op een juiste manier voor elkaar te krijgen.

Het verzorgen van de rouwbrief, het vinden van een geschikte locatie, het benaderen van de juiste sprekers… het is fijn als een uitvaartverzorger hierbij het voortouw neemt. Daarnaast slaat bij de nabestaanden vaak de twijfel toe over de administratieve afhandeling van het overlijden. Wat moeten we regelen? Moet de bank of de notaris al ingelicht worden? En wie is er erfgenaam?

Met de juiste kennis kun jij voor rust zorgen. Daardoor kunnen nabestaanden in alle rust toeleven naar een waardig afscheid. Eventueel verwijs je ze door naar de juiste instantie voor specialistisch advies. Zo maak jij het verschil.

Deze specialistische cursus wordt gegeven in samenwerking met Lian Gieles van Terra, zorg in rouw. Docendo opleidingen heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er op tijd bij en schrijf je in via ons inschrijfformulier.

Ik wil mij inschrijven!

Ander actueel nieuws

Nabestaandenzorg – 11 mei 2021
Tijdens het regelgesprek en de dagen tot aan de dag van de uitvaart komen vaak al vragen op tafel, die niet direct binnen de expertise van een uitvaartverzorger vallen. Wil je toch de nabestaanden op dat vlak ontzorgen? 
SAVE THE DATE – Complexe restauraties
Save the date: op vrijdag 4 juni en maandag 7 juni staat de cursus Complexe restauraties gepland. Heb je al enige tijd ervaring in de overledenenverzorging? En bij ons de cursus Piëteitsvolle verzorging van overledenen en de cursus Make-up en camouflage succesvol gevolgd? Wil je nét dat beetje meer in je werk kunnen bieden bij de laatste verzorging van een overledene?
ZDG neemt Post Mortem en De Helpende Hand over
ZDG, met diverse werkmaatschappijen landelijk actief als specialist rondom het levenseinde, neemt per 31 maart 2021 logistiek dienstverlener Post Mortem en personele dienstverlener De Helpende Hand over. Beide bedrijven zullen onder hun eigen naam blijven werken. De overname heeft geen gevolgen voor medewerkers.
Docendo is verhuisd
We mogen het eindelijk wereldkundig maken: WIJ ZIJN VERHUISD! Ons nieuwe onderkomen is gevestigd op de eerste verdieping van het kantoorpand New Central Houten aan de Elzenkade 1-3 in Houten. Een hele verandering ten opzichte van Het Lingehuis in Geldermalsen, waar ruim 15 jaar les hebben gegeven, maar het is meer dan de moeite waard.
Digital Afterlife Expert bij ZDG en Docendo
Sinds 1 maart 2021 is Sander van der Meer als Digital Afterlife Expert in dienst getreden bij ZDG en Docendo. Met een achtergrond in de forensische opsporing en het opzetten van het kennis en expertisecentrum Digitale Nazorg in 2013, wordt hij gezien als autoriteit in de zorg- en uitvaartbranche op het gebied van de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data.
Docendo – Lockdown vanaf 16 december
We nemen onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen het Coronavirus en sluiten voorlopig tot 18 januari 2021 de deuren van ons opleidingsinstituut.
Back To Top