skip to Main Content

Hella van der Wijst

“De kracht van troost”

Troost, al eeuwenlang het enige antwoord op de dood….
Wat kan jij daar als professional mee?

Als professional in de uitvaartbranche kom je dagelijks in aanraking met mensen die een geliefde moeten missen. Mensen die je – tot dan toe – vaak niet of nauwelijks kent. Hoe stem je af op hen? Wat is jouw rol? Kun jij de gever zijn van troost? Wie bepaalt er eigenlijk wat troost is? Hangt dat niet af van de ontvanger/nabestaande die wel of geen troost ervaart? Troost is zoveel meer dan een arm om iemand heen…

In een interactieve lezing die met muziek wordt omlijst, houdt presentator en auteur Hella van der Wijst (bekend van tv programma’s als ‘De Wandeling’ en ‘Ik mis je’) een pleidooi om de kracht van troost te herontdekken. Er is veel gesproken en geschreven over rouwen en het rouwproces. In deze lezing gaat ze in op de rol van troost in het rouwproces.

We organiseren deze lezing voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van troost, omdat we het belangrijk vinden om het vak steeds te verdiepen met waardevolle aanvullingen. Je wordt ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Natuurlijk staat er na afloop een hapje en een drankje klaar en is er tijd voor een ‘meet en greet’ met Hella. Je kunt bij deze gelegenheid ook het boek Troost aanschaffen voor de gereduceerde prijs van € 15,-. Uiteraard zal Hella voor je klaar staan om het boek te signeren.

 • Tijdstip : 28 november van 12:30 tot 17:00
 • Plaats: Geldermalsen
 • Kosten: €25,- (incl. hapje, drankje en tijd voor een meet and greet!
 • Aanmelden: stuur een e-mail naar j.lubbers@zdg.nl met jouw:
  – Voornaam + achternaam
  – Adresgegevens + woonplaats
Hella van der Wijst De kracht van troost

De kracht van ‘Gewoon TROOST’ – de muziek

Hoe waardevol is het om TROOST te ontvangen of TROOST te geven? Presentator en schrijfster Hella van der Wijst zoomt in op de kracht van TROOST. Herontdek samen met haar deze oudste en meest doeltreffende vorm om pijn en verdriet te delen. Hoe werkt troost, waar vind je troost en waar beslist niet? Vind je het in je hart, je hoofd, thuis of juist wandelend in de natuur? Helpt Ed Sheeran of juist Guus Meeuwis? Mét pianist Lars Zebregs zet Hella een warm bad van troost voor je klaar vol (levens)verhalen en troostmuziek. Want als er één universele vorm van troost is het wel muziek. Of je het nu luistert of meezingt en of je nu kunt zingen zoals Lars, of een stuk minder zoals Hella! Hella nodigt haar gasten uit om een voorwerp mee te nemen waar een verhaal van troost bij hoort en die dat ook willen delen. Zo gaat de pet van Hella’s vader altijd met haar mee op tournee en doen de eerste trompettonen van Tom Brown haar terugdenken aan haar beste vriendin Ellen. Gasten mogen vooraf hún troostmuziek met een verhaal doorgeven via de mail of ter plaatse via de TROOST-juke-BOX van Lars. Lars Zebregs is al zijn halve jonge leven een zogenaamde B-B-muzikant en zanger die met gevoel speelt op Bruiloften en Begrafenissen.

Achter zijn kleine reispiano of achter de vleugel speelt hij zowel vet en groovy als ingetogen en innemend. Van ballads tot soul en rock. Muziek maken is zijn passie en elk nummer brengt hij op geheel eigen wijze.

Hella neemt haar onlangs verschenen boek TROOST als je iemand mist mee, gebaseerd op drie jaar wekelijks een gesprek bij het graf van een geliefde voor het tv-programma Ik Mis Je. Het gaf Hella een uniek inzicht in hoe mensen in Nederland rouwen en doorleven. Een boek met handvatten voor mensen die troost zoeken en mensen die troost willen geven. Het boek heeft al een tweede druk. Behalve als schrijfster kunt u Hella kennen van de vele tv-programma’s waar ze het gezicht van was zoals Ik mis je, De Wandeling, Geloof en een Hoop Liefde en Brandpunt en maandelijks een groot verhaal in Plusmagazine.

Heb jij een muzieknummer dat onlosmakelijk bij een moment van troost hoort, dan kun je dat tot 26 november doorgeven aan hellamediahuis@gmail.com

En wie weet speelt Lars dat nummer dan voor jou op 28 november..

Aanmelden?

 • Tijdstip : 28 november van 12:30 tot 17:00
 • Plaats: Geldermalsen
 • Kosten: €25,- (incl. hapje, drankje en tijd voor een meet and greet!
 • Aanmelden: stuur een e-mail naar j.lubbers@zdg.nl met jouw:
  – Voornaam + achternaam
  – Adresgegevens + woonplaats
Back To Top
×Close search
Zoeken