Docendo en Het Moment bundelen hun krachten

Op 1 maart 2019 heeft Docendo Opleidingen in een feestelijke setting de overname van Het Moment – opleiding voor zingeving en rituelen in Nederland, officieel gemaakt. Ton Overtoom en Hermien Embsen van Het Moment en Danny van Rosmalen namens Zorg Diensten Groep, waar Docendo Opleidingen onderdeel van is, ondertekenden de overdrachtspapieren.

Identiteit Het Moment

Het Moment zal een apart onderdeel binnen Docendo Opleidingen worden. Omdat Zorg Diensten Groep en Docendo Opleidingen grote waarde hechten aan de identiteit van Het Moment zal het kenmerkende karakter en de inhoud van de opleiding behouden worden. Wel wordt er binnenkort een nieuwe website en huisstijl gelanceerd.

In het volste vertrouwen dat de activiteiten van Het Moment op de juiste plek zijn bij Docendo hebben Ton en Hermien deze stap genomen. In de komende jaren zullen ze stapsgewijs het stokje overdragen aan Docendo Opleidingen. Voorlopig blijven zij nog nauw verbonden met de opleiding.

Start eerste groep Ritueelbegeleiding

Voor de huidige groepen studenten van Het Moment heeft dit geen consequenties. Zij vervolgen hun opleiding zoals afgesproken en gepland.
De eerste groep Ritueelbegeleiding die onder de hoed van Docendo Opleidingen begint, start in september 2019 in Geldermalsen.

Ook de betrokken trainers van Het Moment worden van harte welkom geheten bij de groep van trainers en docenten van Docendo Opleidingen. Na de zomervakantie zullen we iedereen uitnodigen om kennis met elkaar te maken.

Compleet aanbod

Met het bundelen van onze krachten én expertise bieden we een compleet aanbod, waarin uitvaartzorg en ritueelbegeleiding elkaar aanvullen. Ritueelbegeleiding versterkt de uitvaart en ondersteunt de uitvaartverzorger. In feite zijn deze disciplines nauw verbonden. De beide opleidingen blijven naast elkaar bestaan als twee kanten van dezelfde medaille. Vanuit één organisatie kan de professional zich vanaf september 2019 nog breder scholen.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Moment

Ander actueel nieuws

Ben jij er klaar voor?
Je hebt een richting gekozen, of dit nu Postmortale Zorg of Uitvaartzorg is. Toch zit je nog met enkele vragen en dus stuur je vaak een e-mail of pleeg je een telefoontje naar Docendo.
Extra: 21 juni 2021 Voorgaan in een uitvaartceremonie
Handvatten en tips voor een persoonlijke aanpak van je teksten en je presentatie tijdens de ceremonie, ondanks de dagelijkse werkdruk.
SAVE THE DATE – Complexe restauraties
Save the date: op vrijdag 4 juni en maandag 7 juni staat de cursus Complexe restauraties gepland. Heb je al enige tijd ervaring in de overledenenverzorging? En bij ons de cursus Piëteitsvolle verzorging van overledenen en de cursus Make-up en camouflage succesvol gevolgd? Wil je nét dat beetje meer in je werk kunnen bieden bij de laatste verzorging van een overledene?
ZDG neemt Post Mortem en De Helpende Hand over
ZDG, met diverse werkmaatschappijen landelijk actief als specialist rondom het levenseinde, neemt per 31 maart 2021 logistiek dienstverlener Post Mortem en personele dienstverlener De Helpende Hand over. Beide bedrijven zullen onder hun eigen naam blijven werken. De overname heeft geen gevolgen voor medewerkers.
Docendo is verhuisd
We mogen het eindelijk wereldkundig maken: WIJ ZIJN VERHUISD! Ons nieuwe onderkomen is gevestigd op de eerste verdieping van het kantoorpand New Central Houten aan de Elzenkade 1-3 in Houten. Een hele verandering ten opzichte van Het Lingehuis in Geldermalsen, waar ruim 15 jaar les hebben gegeven, maar het is meer dan de moeite waard.
Digital Afterlife Expert bij ZDG en Docendo
Sinds 1 maart 2021 is Sander van der Meer als Digital Afterlife Expert in dienst getreden bij ZDG en Docendo. Met een achtergrond in de forensische opsporing en het opzetten van het kennis en expertisecentrum Digitale Nazorg in 2013, wordt hij gezien als autoriteit in de zorg- en uitvaartbranche op het gebied van de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data.
Back To Top