fbpx
skip to Main Content

Docendo en Het Moment bundelen hun krachten

Op 1 maart 2019 heeft Docendo Opleidingen in een feestelijke setting de overname van Het Moment – opleiding voor zingeving en rituelen in Nederland, officieel gemaakt. Ton Overtoom en Hermien Embsen van Het Moment en Danny van Rosmalen namens Zorg Diensten Groep, waar Docendo Opleidingen onderdeel van is, ondertekenden de overdrachtspapieren.

Identiteit Het Moment

Het Moment zal een apart onderdeel binnen Docendo Opleidingen worden. Omdat Zorg Diensten Groep en Docendo Opleidingen grote waarde hechten aan de identiteit van Het Moment zal het kenmerkende karakter en de inhoud van de opleiding behouden worden. Wel wordt er binnenkort een nieuwe website en huisstijl gelanceerd.

In het volste vertrouwen dat de activiteiten van Het Moment op de juiste plek zijn bij Docendo hebben Ton en Hermien deze stap genomen. In de komende jaren zullen ze stapsgewijs het stokje overdragen aan Docendo Opleidingen. Voorlopig blijven zij nog nauw verbonden met de opleiding.

Start eerste groep Ritueelbegeleiding

Voor de huidige groepen studenten van Het Moment heeft dit geen consequenties. Zij vervolgen hun opleiding zoals afgesproken en gepland.
De eerste groep Ritueelbegeleiding die onder de hoed van Docendo Opleidingen begint, start in september 2019 in Geldermalsen.

Ook de betrokken trainers van Het Moment worden van harte welkom geheten bij de groep van trainers en docenten van Docendo Opleidingen. Na de zomervakantie zullen we iedereen uitnodigen om kennis met elkaar te maken.

Compleet aanbod

Met het bundelen van onze krachten én expertise bieden we een compleet aanbod, waarin uitvaartzorg en ritueelbegeleiding elkaar aanvullen. Ritueelbegeleiding versterkt de uitvaart en ondersteunt de uitvaartverzorger. In feite zijn deze disciplines nauw verbonden. De beide opleidingen blijven naast elkaar bestaan als twee kanten van dezelfde medaille. Vanuit één organisatie kan de professional zich vanaf september 2019 nog breder scholen.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Moment

Ander actueel nieuws

Docendo – Lockdown vanaf 16 december
We nemen onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen het Coronavirus en sluiten voorlopig tot 18 januari 2021 de deuren van ons opleidingsinstituut.
Coronaproof onderwijs bij Docendo
We zorgen voor Coronaproof onderwijs bij Docendo! Vooruitlopend op de laatste ontwikkelingen heeft Docendo vanaf eind september besloten dat mondkapjes verplicht zijn vanaf het moment dat je als cursist binnenkomt op de leslocaties.
Een vruchtbare samenwerking
Voor mensen die niet in de Betuwe wonen, is het nu 'gewoon' herfst aan 't worden. Met verkleurende bladeren, koudere en nattere dagen, soms met veel wind en nog weleens een dag zon als cadeautje. Voor de inwoners van gemeente West Betuwe, waaronder Geldermalsen valt, is dit een tijd van modder op de binnenwegen, onverwachte verkeersopstopping op een provinciale weg vanwege overstekende 'fruittreintjes'. Huh, fruittreintjes...?
Troosttuintje
Oma wilde altijd graag naar huis. Na een korte ziekenhuisopname overleed oma en werd ze terug naar huis gebracht. In een blankhouten kist. De kleinkinderen hebben de kistknoppen vrolijk geverfd en tekeningen gemaakt die op de kist werden geplakt.
Update coronavirus en Docendo
Vanaf maandag 16 maart heeft Docendo haar deuren gesloten. We houden ons aan de 'intelligente lock-down'.
Kampioen afscheid nemen?
Alles wat we doen draait om het afscheid. Laatst werd ik door een jongen van 11 keihard aan het denken gezet over afscheid nemen.
Back To Top