skip to Main Content

Begrafenisondernemer worden

Begrafenisondernemer worden doe je niet zomaar. Dat vraagt om een weloverwogen keuze. Haalt u er kracht en energie uit om met nabestaanden de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart vorm te geven? Dan is een carrière als begrafenisondernemer of uitvaartverzorger waarschijnlijk iets voor u.

Begrafenisondernemer worden (of uitvaartondernemer worden) betekent: kiezen voor een veelzijdige taak. U staat de nabestaanden in een moeilijke tijd met raad en daad terzijde. Met praktische begeleiding, maar soms kan iets simpels als een troostend woord al heel waardevol zijn.

U bent de professional die de uitvaart tot in de puntjes voorbereidt. U ontlast de nabestaanden zo veel mogelijk, houdt de regie, stelt prioriteiten, bent flexibel en altijd bereikbaar.

Begrafenisondernemer worden

Wilt u begrafenisondernemer worden? Dan hebt u de juiste bagage nodig. Met een opleiding van Docendo maakt u een solide start. Hier vindt u de opleiding die u zoekt.

We verzorgen alle vakinhoudelijke bagage die u helpt om een breed opgeleide uitvaartverzorger te worden. We raden u aan om parallel daaraan aan uw ondernemersvaardigheden te werken, zodat u goed beslagen ten ijs komt.

Opleiding uitvaartondernemer worden

Onze opleidingen tot uitvaartondernemer zijn praktijkgericht. Dat betekent onder andere dat vrijwel al onze docenten zelf werkzaam zijn in de uitvaartbranche werken.

Verder plant u uw eigen studieritme. U studeert dus wanneer het ú uitkomt! Dankzij ons grote docententeam weet u bovendien dat iedere les gegarandeerd doorgaat.

Let op: we spreken bewust van opleidingen tot uitvaartverzorger. Dat betekent dat u bij ons alle benodigde vakkennis eigen kunt maken om uw beroep deskundig uit te oefenen. Het zakelijke aspect, zoals het runnen van een succesvolle uitvaartonderneming, valt daar niet onder.

Uitvaartbranche: empathisch vermogen

Als uitvaartondernemer of uitvaartbegeleider levert u een zeer belangrijke bijdrage aan de rouwverwerking van nabestaanden.

Verdriet wegnemen is onmogelijk. Wél mogelijk is een afscheid zo vorm te geven, dat het verdriet een plaats krijgt. Een mooie, waardige uitvaart is de start van een goed rouwproces.

Werken in de uitvaartbranche

Veel van de mensen die bij ons een opleiding volgden, werken op dit moment in de uitvaartbranche. Voor hen is niets mooier dan de dankbaarheid van nabestaanden.

Wanneer de nabestaanden de uitvaartondernemer met beide handen vastpakken, in de ogen kijken en bedanken voor een prachtig afscheid, geeft dat hun de energie om ook de volgende uitvaart met dezelfde passie en waardigheid vorm te geven.

Opleidingen in de uitvaartzorg

We verzorgen opleidingen voor alle voorkomende postmortale handelingen. Onder andere de volgende opleidingen als voorbereiding op het werken in de uitvaartbranche:

Docendo
Disc-analyse

Bent u geschikt voor de uitvaartbranche? Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Via een korte, digitale vragenlijst komt een Persoonlijke Profielanalyse tot stand, die inzicht geeft in het type mens dat u bent.

Opleiding
Uitvaartverzorger

Als uitvaartverzorger bent u degene die in de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart samen met de familie de uitvaart vormgeeft.

Training
Nabestaandenzorg

Met deze cursus Nabestaandenzorg beschik je over de basiskennis rondom de administratie afhandeling na een overlijden waar nabestaanden mee te maken krijgen.

Cursus
Styling Uitvaartverzorger

Speciaal voor uitvaartverzorgers (of de opleiding volgend), die voor zichzelf de puntjes op de i willen zetten. Zowel geschikt voor heren als voor dames.

Gratis opleidingsgids

uitvaartzorg | overledenenzorg | maatwerktrainingen

Wij bieden een breed scala aan opleidingen op het gebied van uitvaart- en overledenenzorg. Ook verzorgen we maatwerktrainingen.

Wilt u weten wat wij u te bieden hebben? Vraag dan vrijblijvend
onze opleidingsgids aan.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Nog niet overtuigd?

Heeft u vragen over uitvaart- en/of overledenenzorg of wilt u op de hoogte blijven van startdata? Neem dan contact op:

Academie voor Uitvaartzorg
T
(0345) 54 41 49
E
l.van.santen@zdg.nl

Academie voor Postmortale Zorg
T
(0345) 58 23 40
E
y.dijkstra@zdg.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken