skip to Main Content

Opleiding Ritueel Begeleiden van start bij Docendo

Afgelopen maand is de eerste groep studenten gestart voor de opleiding Ritueel Begeleiden. Een primeur na de overname van Het Moment eerder dit jaar door Docendo Opleidingen. De studenten, met uiteenlopende achtergrond en beweegredenen, zijn enthousiast begonnen aan een traject van 1,5 jaar waarin zij zich bekwamen in de fijne kneepjes van het vak van ritueel begeleider. Na afloop zijn zij in staat een ceremonie vorm en inhoud te geven rond een veranderingsmoment in het leven of rondom de dood. Dat kan een geboorte of overlijden zijn, maar ook een huwelijk, een scheiding, of een op handen zijnde pensionering. Typerend voor dit vak is het werken met rituelen en de kracht van symboliek.

Vaste trainer Iris van Noorden is de eerste lesdag daarom niet voor niets begonnen met een ritueel rondom het thema reizen. Nog los van het feit dat de reis ergens naar toe vaak minstens zoveel uitdagingen kent als de uiteindelijke bestemming, is elke student met de start van de opleiding ook een eigen traject, een reis, gestart op zijn of haar pad van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Met interesse zullen we deze eerste groep studenten volgen op hun reis. Intussen stippelen we achter de schermen vast een nieuw traject uit voor een opleidingsgroep die in februari 2020 zal starten.

Hiertoe organiseren we voor geïnteresseerden drie informatiedagen op 29 oktober, 26 november en 17 december 2019. Op onze website www.hetmoment.nu kun je je hier nu voor aanmelden. Belangstellenden die overwegen zich in te schrijven voor het nieuwe studiejaar, bieden wij op deze dagen een gratis intakegesprek aan!

Back To Top
×Close search
Zoeken