skip to Main Content
Stage Klaar? Meteen Aan De Slag!

Stage klaar? Meteen aan de slag!

Diana Verdaasdonk over haar carrièreswitch

Veel mensen die een carrièreswitch overwegen, denken daarbij aan de uitvaartbranche. Niet vreemd natuurlijk, want dat is bijzonder waardevol werk. Bovendien is er voor betrokken professionals altijd plek. Vraag maar aan Diana Verdaasdonk. Haar stage bij Jack Mathijssen Uitvaartverzorging was nauwelijks afgelopen, of ze kreeg ze een contract aangeboden.

Diana is er nog stil van. Tijdens het bespreken van haar stagebeoordeling nodigde stagebegeleidster Annelies van Dongen haar uit om nog een paar keer mee te lopen. “Alleen dat was al een prachtig aanbod natuurlijk: een mooie kans om vast wat extra ervaring op te doen”, blikt Diana terug. “Dus toen ze me op die eerste dag – op de terugweg van een huisbezoek – een contract aanbood, was ik enorm verrast.”

Trend

Dat ze zó snel een baan zou vinden, had Diana niet verwacht. “Ik had namelijk rekening gehouden met grote concurrentie op de arbeidsmarkt. Ik hoor namelijk vaak dat mensen kiezen voor een tweede loopbaan in de uitvaartwereld. Het lijkt wel een trend.”

Daarom is ze extra trots dat haar stagebedrijf voor haar heeft gekozen. “Het is een mooie bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt. De functie van uitvaartverzorger past echt bij me.”

Dat zou ik anders doen

Vóór haar opleiding tot uitvaartbegeleider werkte Diana maar liefst 32 jaar bij een bank. Toen zich daar de zoveelste reorganisatie aandiende, dacht ze: ‘Nu is het klaar, nu ga ik doen wat ik écht wil.’ In diezelfde periode overleed haar schoonvader en hielp ze bij de voorbereiding van de uitvaart. Toen wist ze het zeker: ze wilde iets gaan doen in de uitvaartbranche.

“Ik kom uit een grote Brabantse, katholieke familie. Ik heb dus al veel verschillende uitvaarten meegemaakt. Vaak dacht ik: ‘Dat zou ik anders doen.’ Dus toen de gelegenheid zich voordeed, heb ik de koe bij de hoorns gevat en me bij Docendo aangemeld voor de opleiding tot uitvaartverzorger.”

Dankbaar

“Het is beste keuze die ik ooit heb gemaakt”, vertelt ze. “De opleiding is niet alleen heel erg goed opgebouwd, je leert ongemerkt ook veel over jezelf. Heel intens, maar daardoor ook enorm verrijkend.”

Diana is ontzettend blij dat ze haar enthousiasme nu ook meteen mag toepassen in de praktijk. Want het is een prachtvak, vindt ze. “Vooral omdat ik écht iets voor de nabestaanden kan betekenen. Ik neem ze als het ware aan de hand en help ze – stapje voor stapje – op weg naar een passend afscheid. Dat schept een band en maakt het tot enorm dankbaar werk.”

Back To Top
×Close search
Zoeken