skip to Main Content
Lichte Balseming In Opkomst – Interview In Nederlands Dagblad Met Docendo Trainer Bas De Leng

Lichte balseming in opkomst – interview in Nederlands Dagblad met Docendo trainer Bas de Leng

Lichte balseming in opkomst

Lichte balseming doet langzaam haar intrede in de uitvaartbranche.
Koeling van het lichaam is dan meestal niet meer nodig.

Interview met Docendo trainer Bas de Leng in het Nederlands Dagblad; samen met Miranda van den Noort verzorgt hij de opleiding Thanatopraxie.

Lichte balseming is in Nederland een relatief nieuwe manier om het lichaam van een overledene intact te houden tot de begrafenis of crematie. ‘Dat het lichaam blijft lijken op de persoon die het was voor het overlijden, maakt het afscheid nemen prettiger.’
Als een geliefde overlijdt, is het fijn dat je tijd hebt om afscheid te nemen. Daarom kan het lichaam worden opgebaard. Maar een dood lichaam begint na het overlijden te ontbinden en dat heeft gevolgen voor hoe het eruitziet, voelt en ruikt. Door het lichaam te koelen wordt geprobeerd dat proces te vertragen. Sinds ongeveer tien jaar kan men in Nederland ook kiezen voor een lichte balseming, oftewel thanatopraxie. Dat is een manier om het lichaam tijdelijk te conserveren, legt Bas de Leng uit. Hij is samen met Miranda van den Noort docent thanatopraxie aan de Docendo Academie voor Postmortale Zorg.

Lees hier het hele artikel:

ND artikel lichte balseming

Op de foto Bas de Leng (midden) met rechts Miranda van den Noort en links Janneke Janssen, allen trainer postmortale zorg bij Docendo

Back To Top
×Close search
Zoeken