skip to Main Content
Aftrap Nieuw Studiejaar Bij Docendo – Academie Voor Uitvaartzorg

Aftrap nieuw studiejaar bij Docendo – Academie voor Uitvaartzorg

Aftrap nieuw studiejaar bij Docendo – Academie voor Uitvaartzorg

Op dinsdagmiddag 28 augustus hebben we de aftrap van het nieuwe studiejaar gehad met de docenten en trainers van de opleiding Uitvaartzorg.

Tijdens een ontspannen samenzijn, hebben we de laatste ontwikkelingen over de opleiding met elkaar besproken. Kennisgemaakt met een paar nieuwe gezichten, die in het afgelopen studiejaar al gestart zijn of nu gaan starten. Zo wordt de lesdag ‘Digitalisering’  ingevuld door Sander van der Meer van Digitale Nazorg en Jaap Schuddeboom. Ze pakken gezamenlijk de uitdaging op om ook binnen de opleiding Uitvaartzorg de digitalisering binnen de uitvaartbranche uit te diepen. Daarnaast gaat Jaap Schuddeboom aan de slag met de zesdaagse ondernemersopleiding binnen Docendo. Ook Hester van Hasselt en Anne van Delft van Werkplaats Levensverhalen, die de training ‘Voorgaan in een uitvaartceremonie’ verzorgen, waren er weer. Deze training en de cursus Nabestaandenzorg, gedoceerd door Lian Gieles van Terra, zorg in rouw, en de dag Digitalisering vormen een nieuw lespakket. Onder het kopje ‘Permanente educatie voor uitvaartprofessionals’ bieden we deze aanvullende modules.

Nieuwe gezichten zullen de studenten Uitvaartzorg tegenkomen bij de lesdagen Rechts- en wetskennis en Wet op de lijkbezorging. Wouter Boshuis neemt de lesdagen Rechts- en Wetskennis op zich en prof. dr. Wilma Duijst gaat het onderdeel Wet op de lijkbezorging verzorgen.

Een hechte groep

Maar het mooie van deze dag is dat ook de mensen van het eerste uur, zoals Jolien van der Kooij, Loes Rooijakkers, Mieke de Bruin, Gerda Caris, Meindert Rudolphi en Bas de Leng aanwezig waren. Evenals Ton Overtoom en Hermien Embsen van Het Moment, Peter Ketel en Henny Aben, Hans de Waal en Cees Peeters. Met elkaar vormen deze mensen al bijna vijftien jaar een gedreven en professioneel team. En ieder jaar gaan ze weer enthousiast aan de slag, met nieuwe ideeën, nieuwe ervaringen om de (toekomstige) uitvaartprofessional over dit bijzondere vak te leren.

Samen met onze studenten gaan we er een boeiend en leerzaam studiejaar van maken! En voor degene die in januari al is gestart er een mooi vervolg aan te geven.

Tot binnenkort bij Docendo Opleidingen!

Back To Top
×Close search
Zoeken