skip to Main Content
Camouflage- En Restauratietechnieken In Beeld Bij Omroep Max

Camouflage- en restauratietechnieken in beeld bij Omroep Max

Vandaag opnames Omroep Max over camouflage- en restauratietechnieken in de overledenenverzorging

Omroep Max maakt vandaag opnames bij Docendo Opleidingen over het onderwerp overledenenverzorging. We zijn in Nederland gewoon dat als iemand overlijdt een laatste verzorging plaats vindt. Het doel is de overledene op te kunnen baren zoals hij of zij bij leven was.

Alles in het werk stellen om toch afscheid te nemen

Maar soms is een ‘gewone’ laatste verzorging niet genoeg. Zo kunnen er, na een ernstig ongeval, verwondingen in het aangezicht zijn. Of er treden na het overlijden verkleuringen op in het gezicht, waardoor de overledene niet echt ‘toonbaar’ meer is. In die gevallen biedt een camouflage en/of restauratie een oplossing. Alles wordt in het werk gesteld om de familie toch in de gelegenheid te stellen afscheid te nemen van hun dierbare en dát is waar het om gaat.

‘Je hebt me mijn moeder teruggegeven’

Niets is zo erg voor nabestaanden als de mededeling dat het niet meer mogelijk is om afscheid te nemen. Het is voor het rouwproces van nabestaanden bijzonder belangrijk dat zij hun dierbare nog kunnen zien en op die manier ook echt afscheid kunnen nemen. Met onze trainingen in de leergang Postmortale zorg brengen we overledenenverzorgers de juiste kennis en vaardigheden bij, waarmee zij overledenen met verwondingen of verkleuringen zodanig kunnen verzorgen dat de familie afscheid kan nemen. Een bijzonder dankbare taak. ‘Je hebt me mijn moeder teruggegeven’ is een van de mooiste complimenten die een oud-student kreeg van een nabestaande. Dáár doen we het voor.

De reportage is vanavond uitgezonden op NPO2 bij Omroep Max in het programma “Hallo Nederland” dat om 18.30 uur werd uitgezonden. Via de link is het terug te zien.

https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/hallo-nederland/hallo-nederland/POW_03738357/

Geldermalsen, maart 2018

 

Back To Top
×Close search
Zoeken