skip to Main Content
Eerste Training ‘Uitvoeren Van Een Buikpunctie’ In Nederland!

Eerste training ‘Uitvoeren van een buikpunctie’ in Nederland!

Nieuw in Nederland:  training ‘Uitvoeren van een buikpunctie’ bij Docendo van start!

Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december vonden de eerste drie trainingen ‘Uitvoeren van een buikpunctie’ plaats. Docendo is lang bezig geweest met de voorbereidingen voor deze training. Voornaamste struikelblok was ‘hoe laten we de deelnemers zelf ervaren hoe het is om te puncteren?’ Door de samenwerking met het Erasmus ontstond een leeromgeving waarin iedere deelnemer zelf kan oefenen met puncteren. Uiteraard gaat een stuk theorie vooraf aan het praktisch oefenen, maar het zelf doen en ervaren is het grootste en belangrijkste leerelement in deze training.

Docendo plande aanvankelijk één training, maar de behoefte vanuit het werkveld van overledenenverzorgers was zo groot, dat het er uiteindelijk drie zijn geworden.

Het is altijd een spannend moment als een eerste training van start gaat, maar al snel bleek dat de opzet en aanpak heel goed werden gewaardeerd door de deelnemers. De trainers Bas de Leng en Miranda van den Noort-Schreuder kijken terug op drie prima verlopen trainingssessies.  Docendo zal in 2018 opnieuw deze training aanbieden. Voor wie meer wil weten of in wil schrijven: contact ons via y.dijkstra@zdg.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken