skip to Main Content
Grote Belangstelling Voor Duurzaam Werken In De Uitvaartbranche!

Grote belangstelling voor duurzaam werken in de uitvaartbranche!

 Goed bezochte themabijeenkomst: “Duurzaam werken in de uitvaartzorg: gewoon doen!”

Duurzaamheid is een actueel thema geworden. Dagelijks verschijnen nieuwsberichten over dit onderwerp en menig branche houdt zich bezig met een meer duurzame manier van ondernemen. Daar kan de uitvaartbranche niet bij achterblijven.

Gisteren vond bij Docendo Opleidingen de themabijeenkomst “Duurzaam werken in de uitvaartzorg: gewoon doen!” plaats. Maar liefst 45 ondernemers luisterden geïnteresseerd en discussieerden actief over de keuzes die je kunt maken als uitvaartondernemer. De presentatie was in handen van Esther Molenwijk van Bureau Daadwerk (het bureau dat ook de Greenleave ondernemers begeleidt naar een duurzame manier van werken). Esther opende zeer interactief: ondernemers werd gevraagd te reageren op een aantal stellingen over duurzaamheid. Een eyeopener die meteen meer en beter inzicht gaf op wat nu echt duurzaam is en wat niet (ook al lijkt het zo te zijn).

Alle thema’s rond een uitvaart zijn aan de orde geweest. De kistkeuze, het opbaren, de kleding in de kist, de bloemen, de verzorging, het overbrengen van de overledene, de catering en de keuze tussen begraven (natuurbegraafplaats of gewone begraafplaats) of cremeren etc. Belangrijk hierbij is dat je niet alleen kijkt naar milieuvriendelijke grondstoffen maar ook naar hoe een product geproduceerd en getransporteerd wordt.

Na een heerlijk (uiteraard duurzaam bereid) stamppotbuffet ging men in groepjes aan de slag om een zo duurzaam mogelijke uitvaart te regelen voor vier fictieve overledenen. Vanzelfsprekend werd de output van deze opdracht plenair gepresenteerd waardoor er veel uitwisseling van ideeën en mogelijkheden ontstond.

Het is een inspirerende avond geworden die mensen flink aan het denken heeft gezet over alle mogelijkheden die er zijn om – zonder al te grote investeringen – met slimme keuzes een meer duurzame uitvaart mogelijk te maken.

 

Geldermalsen, november 2017

Back To Top
×Close search
Zoeken