skip to Main Content
Docendo Opleiding Thanatopraxie Van Start!

Docendo Opleiding Thanatopraxie van start!

Jezelf ontwikkelen maakt je vak nóg leuker…!

Ultieme uitdaging voor overledenenverzorgers: thanatopraxie

Dat onderschrijven ook de zeven enthousiaste deelnemers uit Nederland en België, die van start zijn gegaan met de opleiding Thanatopraxie. Het zijn stuk voor stuk zeer ervaren overledenenverzorgers, maar ze willen méér. Ze willen hun klanten alles kunnen bieden wat er op het gebied van postmortale zorgverlening geboden kan worden. Thanatopraxie is daar een mooi voorbeeld van. Een lichte vorm van balseming waarmee – zeker nu er meer ervaring en voortschrijdend inzicht is in Nederland op dit vakgebied – een bijzonder mooie en hygiënische opbaring gerealiseerd kan worden.

Opzet opleiding Thanatopraxie

In de eerste drie maanden van deze opleiding wordt hard gewerkt aan een gedegen theoretische onderbouwing van deze complexe behandeling. Want als er ergens geldt dat een goede basiskennis een vereiste is om een behandeling goed te kunnen uitvoeren, dan geldt dit voor thanatopraxie.
Onder de bezielende leiding van Miranda van den Noort en Bas de Leng worden de studenten bij Docendo – Academie voor Postmortale Zorg getraind in de techniek van een thanatopraxiebehandeling. Deze lessen worden afgewisseld met lessen in het Erasmus MC.  Daar wordt de noodzakelijke Anatomische en Pathologische kennis opgedaan. Eind mei worden de theorie-examens afgenomen door het NIT (Nederlands Instituut voor Thanatopraxie).

En dan op naar de stages… In Nederland!

Waar voorheen alle studenten voor hun stages naar het buitenland moesten, worden de studenten nu gewoon in Nederland ingewijd in het vak. Voor deze stages werkt Docendo samen met Dela. Drie ervaren thanatopracteurs staan klaar om de studenten in de eigen taal te begeleiden naar het zelfstandig uitvoeren van een thanatopraxiebehandeling. Daarna rest alleen nog maar het opdoen van zoveel mogelijk ervaring en inzicht. Dat gebeurt in de allerlaatste weken van de stage. Dan vertrekken de studenten naar Barcelona om hun ervaring uit te breiden. Om vervolgens het praktische deel van hun opleiding af te sluiten met het praktijkexamen.
We hopen ook deze keer weer op een maximaal slagingspercentage en wensen alle zeven deelnemers een héél plezierige en zinvolle studietijd toe!

Geldermalsen, februari 2017

Back To Top
×Close search
Zoeken